αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του καλώντας τον πρωθυπουργό να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2022 και το 2023, «ώστε να δούμε πόσα έχουν γίνει σήμερα τα ακίνητά του».
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει: «ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και το επιτελικό (βλέπε βαθύ) κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μην τις αξιοποιεί προς όφελος του, σε κάθε ευκαιρία. Επειδή, λοιπόν, η ΝΔ επέλεξε προεκλογικά, μέσω της συζήτησης για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να αποπροσανατολίσει από τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καλό είναι να της θυμίσουμε μια, πιθανότατα καθόλου αθώα, ”λεπτομέρεια”».
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ”πόθεν έσχες” (Ν. 5026/2023), απαλείφθηκε η διάταξη περί υποχρέωσης δήλωσης των μετρητών που διατηρούνται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων». Σημειώνει ότι αυτή η τροποποίηση «επιτρέπει σε κάποιον να κάνει ό,τι αγορά επιθυμεί, επικαλούμενος τα μετρητά που… έκρυβε κάτω από το πάπλωμά του και τα οποία, πλέον, δεν είναι υποχρεωμένος να τα δηλώσει». Προσθέτει ότι «με τον προηγούμενο νόμο (Ν. 3213/2003 και τις τροποποιήσεις του) οι υπόχρεοι όφειλαν να δηλώνουν εκτός από τις τραπεζικές καταθέσεις τους και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ”το σύνολο των μετρητών άνω των 30.000 ευρώ” που διέθεταν εκτός τραπεζών, κάτι που αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθηκε στον νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία».
Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν αυτός είναι ο λόγος που «δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους». «Έχουν αγορές με ”αδιευκρίνιστα”, που δεν θέλουν να εντοπιστούν;». «Ο κ. Μητσοτάκης ας καταλάβει ότι στο σπίτι του Βολταίρου καταντά χυδαία υποκρισία να μιλούν για πόθεν έσχες. Και ας πράξει το αυτονόητο, όπως ακριβώς τον κάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: να καταθέσει το ”πόθεν έσχες” του για το 2022 και το 2023, ώστε να δούμε πόσα έχουν γίνει σήμερα τα ακίνητά του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Και να μάθουμε επιτέλους αν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις αυτές τα 2 ακίνητα στο Ζαγόρι και την πηγή προέλευσης των χρημάτων αγοράς τους, καθώς δεν είναι δηλωμένα στο τελευταίο ”πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι αγοράστηκαν στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 (ημέρα Παρασκευή) και μεταγράφηκαν στο υποθηκοφυλακείο το 2023», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτοντας στην ανακοίνωση του φωτογραφία από σχετικό έγγραφο.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Τουρκία – Τι συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια
- Σε «Τραμπ-Κένεντι» μετονομάστηκε το Κέντρο Κένεντι στις ΗΠΑ
- Τραγωδία μετά από πτώση αεροπλάνου στη Βόρεια Καρολίνα: Πληροφορίες για νεκρούς, vid
- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση
- Η Λευκορωσία είναι κοντά στην αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λουκασένκο
- ΑΑΔΕ: Απλούστευση των διαδικασιών Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις
- Σαν σήμερα στις 18 Δεκεμβρίου 1892, η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Τσαϊκόφσκι “Καρυοθραύστης”
- Ξεκάθαρο: Αυτοί θέλουν τον πόλεμο! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά εκτός πραγματικότητας
- Σουηδία: Δεν θα ανοίξει ξανά έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, πριν από 40 χρόνια, λόγω έλλειψης στοιχείων
- Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα – Είχε καταδικαστεί πριν 40 χρόνια για 5 δολοφονίες









