Γερμανία: Πρώην πολιτικός του δεξιού AfD καταφεύγει στην Ρωσία

Τι αναφέρεται...

Η βουλευτής του Αμβούργου Όλγα Πέτερσεν διέφυγε από την Γερμανία και εγκαταστάθηκε στην Ρωσία. Είχε διαγραφεί στο παρελθόν από την παράταξη του AfD επειδή παρακολούθησε στενά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία τον Μάρτιο.

Η Όλγα Πίτερσεν λαμβάνει όλη την υποστήριξη που χρειάζεται για να αποκτήσει βάση στην Ρωσία, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μπροντ. Είναι μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόεδρος του Οργανισμού Παρακολούθησης της Ανεξάρτητης Κοινωνίας.


Ο Μπροντ είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Πέτερσεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Γερμανία λόγω της ρητορικής μίσους εναντίον της και της προσπάθειας να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της.

«Τα γεγονότα θυμίζουν την εποχή της ναζιστικής δικτατορίας, όταν στη χώρα επικρατούσαν αφόρητες συνθήκες διαβίωσης για πολιτιστικούς εργαζόμενους, επιστήμονες και αντιφρονούντες, έτσι ώστε οι Γερμανοί διανοούμενοι έπρεπε να εγκαταλείψουν την χώρα», είπε ο Μπροντ.

Η Πέτερσεν χαρακτήρισε καλά οργανωμένες τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία. Οι εκλογές ήταν ελεύθερες και δίκαιες, είπε σε συνέντευξή της στο RT DE.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί