Με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ρυθμίζονται θεσμικά ζητήματα και εξασφαλίζονται μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, έως το τέλος του 2024. Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι ιστορική, καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για την τελευταία σύμβαση με τη σημερινή μορφή του ΟΑΣΘ, ο οποίος αποτελεί έναν Οργανισμό που τελεί υπό εκκαθάριση σε λειτουργία.
«Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποτελούν το μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του Οργανισμού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που, μετά από διαπραγματεύσεις με το Συνδικάτο Εργαζομένων, καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία ικανοποιεί τα περισσότερα από τα αιτήματα που τέθηκαν. Εργαζόμενοι και διοίκηση συνεχίζουμε από κοινού την προσπάθεια για ακόμα καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη», τόνισε κατά την υπογραφή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης.
Για μία «καλή Συλλογική Σύβαση Εργασίας, η οποία ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό τα αιτήματα των εργαζομένων», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας. Ο ίδιος τόνισε ότι το ζητούμενο πλέον είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες έγκρισης από τα συναρμόδια υπουργεία, το Υποδομών και Μεταφορών και το Οικονομικών, ώστε να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή της σύμβασης.
Παρόντες στην υπογραφή ήταν οι διευθυντές Οικονομικών Παύλος Τριχάκης και Ανθρώπινου Δυναμικού Χρύσα Δούκα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









