Ο Έλον Μασκ, εμφανιζόμενος μέσω σύνδεσης βίντεο στο VivaTech, μοιράστηκε τις νέες εξελίξεις σχετικά με την εταιρεία διασύνδεσης εγκεφάλου-υπολογιστή του, τη Neuralink.
Αφού παρουσίασε ένα βίντεο με έναν ασθενή του Neuralink που ελέγχει έναν υπολογιστή με το μυαλό του, ο Μασκ αποκάλυψε τον επόμενο φιλόδοξο στόχο της εταιρείας.
Δηλαδή το επόμενο… «θαύμα» που θα κάνει το εγκεφαλικό του τσιπ: Tην αποκατάσταση της όρασης στους τυφλούς.
«Το επόμενο προϊόν είναι το Blindsight», εξήγησε ο Musk, «που θα επιτρέψει σε άτομα που έχουν χάσει και τα δύο μάτια ή δεν έχουν καθόλου όραση να βλέπουν… και αυτό συνδέεται άμεσα με τις οπτικές περιοχές επεξεργασίας του εγκεφάλου».
Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία, πρόσθεσε, θα μπορούσε ενδεχομένως «να αντιμετωπίσει σχεδόν κάθε τραυματισμό του εγκεφάλου ή της σπονδυλικής στήλης».

«Να αναφέρω ότι το εμφύτευμα Blindsight λειτουργεί ήδη σε πιθήκους. Η ανάλυση στην αρχή θα είναι χαμηλή, αλλά τελικά μπορεί να ξεπεράσει την κανονική ανθρώπινη όραση. (Επίσης, κανένας πίθηκος δεν έχει πεθάνει ή τραυματιστεί σοβαρά από συσκευή Neuralink!)», είχε γράψει λίγες μέρες πριν στο Twitter ο Έλον Μασκ.
Αυτή η ανακοίνωση έρχεται αμέσως μετά την έγκριση του FDA για τη Neuralink για τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους.
Η αρχική τους συσκευή, που ονομάστηκε “Telepathy“, επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν συσκευές όπως τηλέφωνα και υπολογιστές απλά και μόνο με τη σκέψη τους.
Δείτε τον πρώτο «ασθενή» της Neuralink, που είναι επίσης ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο εμφυτεύτηκε το εγκεφαλικό τσιπάκι του Μασκ:
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
- Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
- Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
- Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
- Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
- Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
- Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
- Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
- Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ









