Σύμφωνα με την απογραφή που διεξήχθη το 2022, το 51,1% του πληθυσμού δηλώνει «ότι δεν ανήκει σε κάποια θρησκεία» έναντι αντίστοιχου ποσοστού 36,7% το 2018 και 27,5% το 2001.
Ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνει ότι ανήκει στην Προτεσταντική Εκκλησία της Σκωτίας έχει μειωθεί κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο από το 2001 σε αυτήν την περιοχή με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια κατοίκους. Αποτελούν το 20,4% του πληθυσμού.
Το ποσοστό όσων δηλώνουν Καθολικοί μειώθηκε από 15,9% σε 13,3%, σε αντίθεση με το ποσοστό που δηλώνουν μουσουλμάνοι, που αυξήθηκε από 1,45% σε 2,2% την τελευταία δεκαετία.
Η ίδια τάση παρατηρείται και στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην Αγγλία και την Ουαλία, η απάντηση όσων ρωτήθηκαν ότι δεν ανήκουν σε καμία θρησκεία ήρθε δεύτερη στην τελευταία απογραφή το 2021 με 37,2% σε σύγκριση με 25,2% το 2011.
Για πρώτη φορά, κάτω από το μισό (46,2%) του πληθυσμού της Αγγλίας και της Ουαλίας δήλωσαν «χριστιανοί» το 2021.
Στη Βόρεια Ιρλανδία, το ποσοστό των ατόμων που ισχυρίζονται ότι δεν ανήκει σε καμία θρησκεία αυξήθηκε από 10,1% σε 17,4% την ίδια δεκαετία.
Η τελευταία απογραφή έδειξε ότι οι Καθολικοί υπερτερούν πλέον αριθμητικά των Προτεσταντών, μια ανατροπή ιστορική για αυτήν την επαρχία που δημιουργήθηκε πριν από έναν αιώνα ως προτεσταντικός θύλακας σε ένα καθολικό νησί της Ιρλανδίας και βίωσε διαθρησκευτικές συγκρούσεις.
απεμπε – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσική παρέμβαση υπέρ της Βενεζουέλας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει στρατιωτική δύναμη στην Καραϊβική
- «Κάτι πρέπει να γίνει»! «Κεραυνοί» Τραμπ για την σφαγή χριστιανών
- Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές χτύπησαν στο κεφάλι 75χρονη γυναίκα και τη σκότωσαν – Τη βρήκε η κόρη της
- Τσιάρας: Παρέδωσε φάκελο με στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025
- Θα γίνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ; Τι απάντησε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το “μάζεμα” της ελιάς από τα ελαιόδεντρα του Δήμου
- Στοιχεία – σοκ από τη Γαλλία: 107 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους το 2024, αύξηση 11%
- Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές των σχολών της ΔΥΠΑ
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					