Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, άγνωστοι προσποιούμενοι στελέχη του Δήμου Ρεθύμνης, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από πολίτη επιχειρηματία, με τον οποίο ο δήμος έχει συνεργασία προμήθειας υλικών.
Διαπιστώθηκε επίσης πως υπήρξε και δεύτερη προσπάθεια εξαπάτησης άλλου επιχειρηματία, πάλι με χρήση ονομάτων υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Ρεθύμνης, ευτυχώς, χωρίς να καταφέρουν να του αποσπάσουν χρήματα. Οι διενεργούντες την απάτη ενδεχομένως αντλούν, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, στοιχεία πληρωμών από την Διαύγεια, καθώς φαίνεται να γνωρίζουν αριθμούς συναλλαγών, ακριβή ποσά πληρωμών και ονόματα στελεχών του δήμου, ενώ όπως προκύπτει είναι καλοί γνώστες του τρόπου λειτουργίας των τραπεζικών καρτελών, καθώς οδηγούν τους καλόπιστους προμηθευτές βήμα-βήμα στην διασταύρωση δεδομένων και την συμπλήρωση στοιχείων.
Για το λόγο αυτό εφίσταται η προσοχή προς όλους τους συμπολίτες μας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και ειδικά σε όσους συνεργάζονται με τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να μην υπάρξει άλλο αντίστοιχο κρούσμα απάτης εναντίον οποιουδήποτε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Άμπου Ντάμπι έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με 62 λεπτά πυροτεχνημάτων! vid
- Τι παρέδωσε η Ρωσία στις ΗΠΑ σε σχέση με την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν
- Στ. Αρναουτάκης: Το 2026 θα ανοίξουμε έναν νέο κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξης για την Κρήτη
- Στους 47 οι νεκροί στο Κραν Μοντανά – Συγκλονιστικό βίντεο με ανθρώπους να προσπαθούν να σωθούν
- Μάλλον απομακρύνεται η περίπτωση να τερματιστεί σύντομα η σύγκρουση στην Ουκρανία
- Τα πιο παράξενα πράγματα που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ τη χρονιά που πέρασε
- Ποιός πρωθυπουργός έκανε… παρέα στον Τραμπ κατά την πρωτοχρονιάτικη γιορτή;
- Ρωσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο… μέτωπο, vid
- Το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα: Είδαν “άσπρη μέρα” Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη, Νάξος και Τήνος, vid
- Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στο Κραν Μοντανά









