Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, θα ακολουθήσουν, στις 1:15 μ.μ., δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο και γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο υπουργός Εξωτερικών στον Αιγύπτιο ομόλογό του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών και να ξεκινήσει η προετοιμασία του πρώτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας Αιγύπτου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Ακόμη θα συζητηθεί το μεταναστευτικό, ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αναβάθμιση των οποίων σε στρατηγικές η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν τέλος οι περιφερειακές εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή , η κρίσιμη κατάσταση στη Γάζα και οι αποσταθεροποιητικές συνέπειες που έχει στην ευρύτερη περιοχή.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eκατόν πενήντα λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων
- Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
- Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη ΔΟΕ
- Τρέλα! Άρχισαν να ουρλιάζουν στο πρόσωπο ενός «ιεροκήρυκα» στις ΗΠΑ, video
- Η Πολωνία θα αποφασίσει για την προμήθεια υποβρυχίων
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους κατηγορίας ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- EY ZHN: Ενημερωτική εκδήλωση του ΥΜΑΘ για τις τουριστικές διαδρομές με άξονα την Αριστοτελική φιλοσοφία
- Ο Τραμπ αναχώρησε για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σπάνια επίσκεψη Σοϊγκού στο Ιράκ, video