«Αυτό που, πριν από το 2019, ήταν ακατόρθωτο και αδύνατο, εμείς, με οργανωμένο σχέδιο και πολλή δουλειά, καταφέραμε να το κάνουμε πράξη. Τους τελευταίους 60 μήνες, οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ κατάφεραν να εκκαθαρίσουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες του έτους εκκαθαρίστηκαν επιπλέον 40.000», συνέχισε η κυρία Μιχαηλίδου.
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Αίγινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, αλλά και με ασφαλισμένους, σημείωσε: «Είναι ένας αγώνας δύσκολος και άνισος πρωτίστως για τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνταν, αλλά τον κερδίζουμε. Σήμερα, ο αριθμός των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων συντάξεων έχει υποχωρήσει στις 21.000 στις κύριες συντάξεις, στις 26.000 στις επικουρικές, ενώ υπάρχουν και 9.000 ληξιπρόθεσμα εφάπαξ».
Όπως είπε, «ο ΕΦΚΑ έχει αλλάξει. Η πρόοδος είναι ορατή, αλλά δεν σταματάμε. Η δουλειά μας είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Ο στόχος μας είναι πώς με μικρά, αλλά και με μεγαλύτερα βήματα, θα δώσουμε λύσεις στους συμπολίτες μας. Ως Πολιτεία και ως υπουργείο είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες και όλους. Ακούμε, συζητάμε και δίνουμε λύσεις. Το οφείλουμε στους ασφαλισμένους και στις οικογένειές τους».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αίγινα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και επιχειρηματίες του νησιού. Επίσης, συναντήθηκε και με συνταξιούχους από τα ΚΑΠΗ του Νέου Φαλήρου, που βρέθηκαν στην Αίγινα για μονοήμερη επίσκεψη.
«Σήμερα, στην Αίγινα είχα ακόμα μια ευκαιρία να συνομιλήσω με τους πολίτες και να ακούσω τι τους προβληματίζει και τι θέλουν να αλλάξουμε, προκειμένου η καθημερινότητά τους να γίνει ακόμα πιο εύκολη», ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι εργοδότες, οι συνταξιούχοι και τα άτομα με αναπηρία, βρίσκονται όλοι τους στο επίκεντρο των πολιτικών, «που υλοποιούμε».
απεμπε – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που διέπραττε κλοπές αυτοκίνητων σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττική
- Οι ΗΠΑ κάνουν μπίζνες με όπλα, η Ευρώπη φτωχοποιείται! Τι πούλησε ο Τραμπ στους Πολωνούς
- Πόλεμος στη Γάζα: Το νέο βέτο των ΗΠΑ προκαλεί οργή στο Σ.Α. του ΟΗΕ
- Η αμήχανη στιγμή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην επίδειξη των “έξυπνων” γυαλιών έγινε viral! vid
- Σαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Η εκθαμβωτική φωτογράφιση της Κέιτ και η πριβέ συνάντηση με την Μελάνια! vid
- Πόλεμος των drones: Εκεί όπου η Δύση πλέον υστερεί μπροστά σε Ρωσία και Κίνα
- Το αφήγημα περί ρωσικής κατάρρευσης έχει καταρριφθεί
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
Κύρια Θέματα

















