Σε μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών μέτρων φυτεύτηκαν δενδρολίβανο, θυμάρι, λεβάντα, ρίγανη, βιβούρνο, πλατάνια, νεραντζιές και φλαμουριές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «πράσινο» σημείο συνάντησης για τους κατοίκους.
Συνολικά 456 είδη αρωματικών φυτών και δέντρων ξεφύτρωσαν στο έως πρόσφατα αδιαμόρφωτο χώρο μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς, ενώ τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν στο μίνι – πάρκο θα προσφέρουν ανάσες ξεκούρασης σε μικρούς και μεγάλους δημότες.
Η παράδοση του «πάρκου τσέπης» έγινε το πρωί παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος ευχαρίστησε τη χορηγό εταιρεία για την προσφορά της στην πόλη. «Είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς γιατί μόλις σε τέσσερις μήνες παραδίδουμε το πρώτο πάρκο τσέπης στους πολίτες», είπε ο δήμαρχος.
Ο κ. Αγγελούδης προσκάλεσε εταιρείες και πολίτες να στηρίξουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πράσινοι χώροι στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα πρέπει να δημιουργηθούν πολλές μικρές οάσεις, που αν τις πολλαπλασιάσουμε η πόλη θα αποκτήσει άλλη εικόνα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χανιά: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών
- Χανιά: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος που σκότωσε τον 54χρονο στη γιορτή κάστανου
- Γραφείο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης για Χ. Δούκα: «Ας καταλάβει ότι είναι δήμαρχος και όχι δελφίνος»
- Χ. Δούκας: «Ο υπουργός Ανάπτυξης φαίνεται να ζει σε διαφορετική πραγματικότητα»
- Διπλή διάκριση για την Αθήνα στα World Travel Awards 2025
- Λάρισα: Τα δύο νοσοκομεία της πόλης επισκέφθηκε ο Άδ. Γεωργιάδης
- Εκτάκτως στην Κρήτη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο διευθυντής του «ελληνικού FBI» για το μακελειό στα Βορίζια
- Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός
- Έφτασε στην Αθήνα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Επιδόματα: Ο «χάρτης» των πληρωμών τη νέα εβδομάδα









