με αναλογική καταβολή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος.
Σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης κατατέθηκε τροπολογία με το άρθρο 3 της οποίας, παρατείνεται και για το έτος 2024 η διάταξη για την κατ’ εξαίρεση, δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας ιδιωτικής χρήσης με αναλογική καταβολή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας (τόσα δωδέκατα όσοι οι μήνες της άρσης).
Τονίζεται ότι η ρύθμιση θα ισχύσει από 1.5.2024
Για παράδειγμα, εάν ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 300 ευρώ άρει την ακινησία του οχήματός του για διάστημα 4 μηνών θα καταβάλει 100 ευρώ (4/12).
Σημειώνεται ότι, όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί τα τέλη θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να θέσει το όχημα εκ νέου σε ακινησία. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των αναλογικών τελών κυκλοφορίας που έχουν ήδη καταβληθεί.
Περαιτέρω, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας, εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2024, να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους αυτού και όχι το σύνολο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.
Υπογραμμίζεται, ότι για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης της ακινησίας ως το μικρότερο διάστημα ορίζεται ο ένας μήνας.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / taxheaven. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανατροπή στις ΗΠΑ με σύσταση για εμβολιασμούς νεογέννητων – Τι ανακοινώθηκε
- Ν. Κεραμέως για εκδήλωση «Rebrain Greece» στη Ν. Υόρκη στις 7/12: Έχουν εξαντληθεί οι θέσεις από Έλληνες του εξωτερικού
- Κ. Γκιλφόιλ: Ζωτικής σημασίας για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ η Βόρεια Ελλάδα
- Το φουτουριστικό…αεροδρόμιο του Μπουτάν κερδίζει το Future Project of the Year!
- Θεσσαλονίκη: Τι ζήτησε από την Αμερικανίδα πρέσβειρα ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ
- Τραγωδία με ναυάγιο αλλοδαπών νοτίως της Κρήτης – Η εμπλοκή πλοίου με σημαία Τουρκίας
- Τις 20 μέρες του στη φυλακή αφηγείται ο Νικολά Σαρκοζί σε βιβλίο
- Λιθουανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Βίλνιους λόγω… “ύποπτων αερόστατων”
- Η ανάρτηση του Μητσοτάκη που έγινε σε στιλ του…Spotify Wrapped, vid
- Λονδίνο: Viral η αμήχανη αντίδραση του μουσουλμάνου Δημάρχου σε Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, vid









