Ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ ‘Ακτσαπαρ, αναλαμβάνει καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της χώρας του στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Ο Μπουράκ Ακτσαπάρ ήταν έως τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που έχει την πολιτική ευθύνη και στα τρία βασικά κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών, δηλ. τη θετική ατζέντα, τον πολιτικό διάλογο και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Προχτές Παρασκευή, είχε συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, για συνομιλίες με αντικείμενο τη θετική ατζέντα, στις 11 Μαρτίου διεξήχθη στην ‘Αγκυρα ο πολιτικός διάλογος με επικεφαλής της ελληνικής αποστολής την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Μπουράκ ‘Ακτσαπαρ συμμετείχε στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας στην Αθήνα για τα ΜΟΕ.
Με την ίδια απόφαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Τζαν Ντιζντάρ, διορίζεται πρεσβευτής στην Οτάβα.Ο μόνιμος αντιπρόσωπος στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη πρέσβης, Γκιουβέν Μπεγκέτς, αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Τρίπολη και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για το Ιράκ πρέσβης Ανίλ Μπορά Ινάν διορίζεται πρεσβευτής στη Βαγδάτη.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















