Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις από την Πέμπτη, με την αστυνομία να δηλώνει ότι διεξάγει έρευνες.
Η ασφάλεια σε περιοχές του Πακιστάν που συνορεύουν με το Αφγανιστάν έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι επιθέσεις, με την ευθύνη για ορισμένες εξ αυτών να αναλαμβάνει η οργάνωση Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), έχουν αυξηθεί, έχοντας κυρίως στόχο αστυνομικούς και αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρίσκονταν εκεί για έλεγχο…όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ» δήλωσε ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Μουχαμάντ Αντνάν, προσθέτοντας ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί.
«Πριν από τρεις ημέρες, πέντε αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός στελέχους, της τελωνειακής υπηρεσίας σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυρά στην ίδια περιοχή και οι δράστες διέφυγαν», δήλωσε ο ίδιος.
Η αύξηση των επιθέσεων έχει κλιμακώσει την ένταση μεταξύ του Πακιστάν και των Ταλιμπάν που κυβερνούν το Αφγανιστάν.
Το Πακιστάν, που υποστηρίζει ότι μαχητές χρησιμοποιούν το έδαφος του Αφγανιστάν για να εξαπολύουν επιθέσεις, έχει καλέσει τους Ταλιμπάν να αναλάβουν δράση και τον περασμένο μήνα προχώρησε σε αεροπορική επίθεση στο αφγανικό έδαφος.
Οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι χρησιμοποιούν με αυτό τον τρόπο το έδαφος του Αφγανιστάν και δηλώνουν ότι τα θέματα ασφαλείας του Πακιστάν είναι εσωτερικό ζήτημα του Ισλαμαμπάντ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον στην Ιρλανδία – Έφτιαξαν μηλόπιτα, ήπιαν μηλίτη και μάζεψαν φρούτα, vid
- Τροπολογίες προς ψήφιση στην Ρωσία: 2 εκατ. έφεδροι θα ξεχυθούν στην Ουκρανία, αν χρειαστεί
- Θεσσαλονίκη: Ένοχη για έκθεση νηπιαγωγός επειδή ξέφυγε παιδάκι από την τάξη της και βρέθηκε στον δρόμο
- Γάζα: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας “ξεκινά τώρα”, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Ηλιουπόλεως: Αύριο στο Αυτόφωρο η δίκη του άντρα που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε 43χρονη οδηγό
- Σε πανικό ο Ζελένσκι χάνει τον έλεγχο; Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες εντός Ουκρανίας
- Έναρξη της Ιπποκρατικής Εβδομάδας – Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας
- Φοβούνται για τον χειμώνα που έρχεται στην Ουκρανία – Νέες διακοπές ηλεκτροδότησης
- Τραγωδία στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε βιοτεχνία ενδυμάτων
- Ρωσία/Συρία: Στην Μόσχα θα μεταβεί την Τετάρτη ο αλ Σάρα