Μετά από σχετική έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών ταυτοποιήθηκαν οκτώ άντρες και μία γυναίκα, που μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει/ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με στόχο τη συστηματική εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και την απόσπαση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Τα άτομα που ταυτοποιήθηκαν τηλεφωνούσαν σε εταιρείες, επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα παριστάνοντας τον λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή/πελάτη και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών τους (όνομα χρήστη, κωδικός εισόδου, κωδικοί ΟΤPs). Στη συνέχεια, μετέφεραν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής.Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες το χρηματικό ποσό των 305.789 ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, οι συνολικά 16 περιπτώσεις απάτης έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα:
* 7 στην Αττική,
* 3 στη Θεσσαλονίκη και
* από μία σε Γρεβενά, Έβρο, Εύβοια, Κεφαλονιά, Φλώρινα και Χανιά.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 15 άτομα, δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eυλογιά των αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη
- Η Τουρκία συνεχίζει τις συνομιλίες για να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά









