Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την άφιξη της Φλόγας και την έναρξη της λαμπαδηδρομίας λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, από τον οδικό κόμβο στη συμβολή των λεωφόρων Αθηνών και Λαρίσης και θα ακολουθήσει πορεία επί της λεωφόρου Λαμπράκη και των οδών Ιάσονος και μέχρι και το Μνημείο των Ηρώων, όπου θα γίνει και η επίσημη υποδοχή της στην πόλη του Βόλου.
Για την μεγάλη εκδήλωση συμπράττουν, ο δήμος Βόλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η γαλλική πρεσβεία, το προξενείο της Γαλλίας στον Βόλο και το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής, τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη του Βόλου έξι λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, ο Θοδωρής Βλάχος, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Σκιαθίτης, η Ελευθερία Φτούλη, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Σοφία Δαλίδου.
Με την άφιξη της Φλόγας στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της γαλλικής πρεσβείας, καθώς και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ο βωμός θα φωτιστεί απ’ τη Φλόγα, και δίπλα του θα αναρτηθούν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδος, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα αποδώσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τους λαμπαδηδρόμους, θα ακολουθήσει μεγάλη τελετή στην παραλία του Βόλου, όπου στο πρώτο μέρος, σύνολο 21 μουσικών, μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα ερμηνεύσουν μουσικές συνθέσεις Ελλήνων συνθετών, όπως των Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Yanni, των οποίων το έργο είναι διεθνώς γνωστό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με ευρύτατη πλειοψηφία εκλέχθηκε Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
- Αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το 2025 – Άγγιξαν τα 80 δισ. ευρώ
- Η πρόταση Έλληνα πολιτικού που ίσως φέρνει πιο κοντά τον Ευρωστρατό
- «Ταξιδάκι» Ζελένσκι στο Λονδίνο για… περισσότερα όπλα και πολιτική στήριξη
- Παρέμβαση Ρωσίας κατά ΗΠΑ και Ισραήλ σε σχέση με τους νεκρούς ηγέτες του Ιράν
- Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ λαδιού από το τζιν σας
- Νεκρός ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, ανακοίνωσε το Ισραήλ
- Η Αυστρία μειώνει τον φόρο στη βενζίνη λόγω του πολέμου στο Ιράν
- «Κάψου, Βάαλ, κάψου» – Έγινε τυχαία αυτή η ανάρτηση;
- Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό πυλώνα – Κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης









