με το οποίο προστίθεται παρ. 8Α στο άρθρο 41 του ν. 4387/2016 περί ασφαλιστικών εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, ως εξής:
«8Α. Για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) δεν λαμβάνονται υπόψη καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές του ασφαλισμένου στον e-Ε.Φ.Κ.Α μέχρι του ποσού των εκατό (100) ευρώ. Οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό του πρώτου εδαφίου τακτοποιούνται με εξόφληση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής, προκειμένου να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα.»
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 101 του ν. 4172/2013, ως καθυστερούμενες λαμβάνονται υπόψιν οι ασφαλιστικές εισφορές από την επόμενη ημέρα λήξης της εμπροθέσμου καταβολής τους και ως ληξιπρόθεσμες, οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές από τη σύνταξη της πράξης βεβαίωσης της οφειλής.
Διευκρινίζεται ότι ως βασική οφειλή νοείται οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή διαβιβάστηκε στο ΚΕΑΟ και έλαβε αριθμό και ημερομηνία βεβαίωσης. Εδώ περιλαμβάνονται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής εισφορών, καθώς και λοιπές προσαυξήσεις και πρόστιμα που βεβαιώθηκαν αυτοτελώς. Δεν περιλαμβάνονται στην έννοια αυτή «τα οίκοθεν πρόσθετα τέλη» που επιβάλλονται μετά τη βεβαίωση της οφειλής στο ΚΕΑΟ.
(Με πληροφορίες από taxheaven. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Της «άρπαξαν» 146 χρυσές λίρες και 4.000 ευρώ ως δήθεν λογιστές – Χειροπέδες σε 35χρονο
- Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση
- Οι ΗΠΑ φέρονται να διέσωσαν μέλος του πληρώματος του αμερικανικού μαχητικού που καταρρίφθηκε
- Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων
- Στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- «Είμαστε ακόμα ζωντανοί»: Καλλιτέχνες αποτυπώνουν τη ζωή των Ιρανών
- Νέο ρεκόρ ρυθμίσεων οφειλών στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό τον Μάρτιο
- Πούτιν και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία
- ΕΥΑΘ και Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας συνεργάζονται για την αναβάθμιση διαχείρισης ύδρευσης
- Κ. Τσουκαλάς: «Μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές για να επέλθει κάθαρση»









