«Μιλήσαμε με ορισμένους τη νύχτα κιόλας των εκλογών. Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν σήμερα», ανέφερε ο Πλένκοβιτς σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, επειδή απαιτήθηκε επανάληψη της ψηφοφορίας σε δύο εκλογικά τμήματα εξαιτίας παρατυπιών. Με καταμετρημένο το 99,3% των ψήφων, η Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ) εξασφαλίζει 61 από τις 151 έδρες στη νέα βουλή – πέντε λιγότερες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2020. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) του προέδρου της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, με 42 έδρες. Ακολουθούν το ακροδεξιό Κίνημα για την Πατρίδα (14 έδρες), η υπερσυντηρητική «Γέφυρα» (11 έδρες) και το κόμμα των αριστερών οικολόγων (10 έδρες). Άλλα τρία μικρότερα κόμματα θα εκπροσωπηθούν στη νέα βουλή.
Το ακροδεξιό Κίνημα για την Πατρίδα έχει εκδηλώσει την πρόθεση να συνεργαστεί υπό προϋποθέσεις με την HDZ. Άλλωστε ορισμένα στελέχη της προέρχονται από τους κόλπους της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης.
Η υπερσυντηρητική «Γέφυρα» και το κόμμα «Μπορούμε» των αριστερών οικολόγων απηύθυναν έκκληση για συστράτευση δυνάμεων εναντίον της HDZ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκτροχιάστηκε τρένο στη Ρωσία – Δεκάδες οι τραυματίες, Vid
- “Πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά”: Δικαστές και εισαγγελείς για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου
- Μεντβέντεφ για Ε.Ε.: Μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία, χειρότερη από το ΝΑΤΟ
- Νέο απίστευτο τρολάρισμα του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν!
- Νεκρός 63χρονος που έπεσε από ύψος στο Ηράκλειο
- Ο Μιν Αούνγκ Χλάινγκ εξελέγη πρόεδρος της Μιανμάρ
- Μπανγκλαντές: Τι μέτρα πήραν για να εξοικονομήσουν ενέργεια εν μέσω της κρίσης
- Χειροπέδες σε 5 ανήλικους για κλοπές σε καταστήματα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη
- Κατηγορούμενη για διαδικτυακή επιδοκιμασία της τρομοκρατίας είναι η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ριμά Χασάν
- 100 Ρομποταξί στην Κίνα “κόλλησαν” στο δρόμο και έγινε…κομφούζιο! ΒΙΝΤΕΟ









