Μετά από διαδικασία πολλών μηνών, οι δικαστές θα ανακοινώσουν την κρίση τους για τους 21 κατηγορούμενους για την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι, αφήνοντας πίσω της 104 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.
Σήμερα στο δικαστήριο ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων που ξεκίνησαν μετά την πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Υπενθυμίζεται πως κατά την εισαγγελική κρίση, πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι εννέα εκ των κατηγορουμένων και να αθωωθούν οι υπόλοιποι δώδεκα.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, του τότε αρχηγού του ΠΣ, Σωτήριου Τερζούδη, του τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ Αθηνών, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ, Ανατολικής Αττικής, Χαράλαμπου Χιόνη, του αντιδημάρχου Μαραθώνα, Βάιου Θανασιά, του τότε δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς, του τότε αντιδημάρχου Ραφήνας, Αντ. Παλπατζή και του κατοίκου Πεντέλης Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σύμφωνα με τη εισαγγελική εισήγηση, για αυτούς τους κατηγορούμενους και ανάλογα με την εμπλοκή του καθενός, αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς και αυτή και του εμπρησμού από αμέλεια που αφορά τον κ. Αγγελόπουλο, κάτοικο Πεντέλης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι
- Ιστορικός Τζόκοβιτς – Έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ φτάνοντας τις 100 νίκες στο Australian Open και αποθεώθηκε, vid
- Δανία-Γροιλανδία: Τι δήλωσε ο Ρούτε για την κατάσταση
- ΙΝΣΕΤΕ: Στις top 5 επιλογές των Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών η Ελλάδα το 2026
- Χανιά: Ανοικτό το Νυκτερινό Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
- Το μέλλον της Γροιλανδίας δεν είναι ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ
- Για την Τρίτη μετατίθενται οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον των αγροτικών μπλόκων
- Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
- Τραμπ για Ευρώπη: Θα έπρεπε να επικεντρωθεί στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και «όχι στην Γροιλανδία»









