Από τι κινδυνεύετε αν δεν αλλάζετε σεντόνια μία φορά την εβδομάδα
Μελέτες έχουν δείξει ότι το να μην πλένετε τακτικά τα σεντόνια, μπορεί να έχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, διότι μπορούν να γίνουν εστίες παθογόνων.
Σύμφωνα με ερευνητές, οι άνθρωποι οι οποίοι δεν αλλάζουν τακτικά κλινοσκεπάσματα, δημιουργούν συνθήκες για την εμφάνιση παθήσεων, όπως είναι η πνευμονία, η σκωληκοειδίτιδα και η γονόρροια.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι το σώμα εκκρίνει υγρά και έλαια κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου, μαζί με χιλιάδες νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.
Αυτό προσελκύει τα ακάρεα σκόνης που εκκρίνουν κόπρανα που συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα, ρινίτιδα και εξάρσεις εκζέματος.
Τα άτομα που είναι άρρωστα, πρέπει ιδανικά να αλλάζουν σεντόνια κάθε μέρα.
Τα κόπρανα των ακάρεων, καθώς και τα νεκρά ακάρεα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιους ανθρώπους.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, φτέρνισμα, δερματικά εξανθήματα, φαγούρα στα μάτια και καταρροή.
Τα ακάρεα της σκόνης αποτελούν επίσης κοινή αιτία κρίσεων άσθματος.
Επομένως είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας να πλένετε τακτικά τα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματα.
Τα λερωμένα σεντόνια ευνοούν επίσης τη μετάδοση λοιμώξεων.
Το πιο επικίνδυνο βακτήριο είναι ο Staphylococcus aureus επειδή είναι πιο μεταδοτικό από τα άλλα είδη. Συνδέεται επίσης με σοβαρές παθήσεις, όπως η πνευμονία.
Ένας άλλος κίνδυνος είναι η σκωληκοειδίτιδα όταν εισέρχονται στην πεπτική οδό βακτήρια ή παράσιτα.
Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή Johns Hopkins, αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο σωλήνας που ενώνει το παχύ έντερο και την σκωληκοειδή απόφραξη αποφραχθεί ή παγιδευτεί από τα κόπρανα.
Εάν η σκωληκοειδής απόφυση σπάσει, μπορεί να οδηγήσει σε «σοβαρές και θανατηφόρες λοιμώξεις».
Για να μην γίνουν τα σεντόνια σας εστία μόλυνσης και ασθενειών, οι ειδικοί προτείνουν να τα πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το στέγνωμα στο στεγνωτήριο, όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια, είναι προτιμότερο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα μικρόβια.
(Με πληροφορίες από onmed. gr – mirror.co.uk / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παπαστεργίου: Η τεχνολογία και η ΤΝ μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα
- Τραμπ: Τα μέλη του “Συμβουλίου Ειρήνης” έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν πάνω από 5 δις δολάρια για τη Γάζα
- Χ. Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
- Αττική: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για βιασμό ανηλίκου – Κατηγορείται και ανήλικη για την υπόθεση
- Λήμνος: Υποχώρησε από την κακοκαιρία το οδόστρωμα στην παραλιακή οδό Αγίου Ιωάννη Κάσπακα
- Mε δημόσια δαπάνη η κηδεία της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη
- Επιχείρηση «Αχυράνθρωποι»: Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΑΑΔΕ
- Ρωσία και Ευρώπη: Κάτι που το Κρεμλίνο ενδεχομένως θα ήθελε
- Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αυτόνομο την εκλογική μάχη – Τι πρότεινε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Συνελήφθη 40χρονη Ουκρανή στο “Ελ. Βενιζέλος” με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα









