Ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, είπε ότι οι χώρες της Συμμαχίας είναι προετοιμασμένες για μια πιθανή άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, σε συνέντευξη στο ArmyInform!
«Είμαστε έτοιμοι; Η απάντηση είναι ναι! Αυτό είναι το κύριο καθήκον μας», είπε ο ναύαρχος απαντώντας στην ερώτηση «Τον Ιανουάριο, είπατε ότι η Δύση πρέπει να προετοιμαστεί για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία. Από σήμερα, οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι επαρκώς προετοιμασμένες για μια τέτοια εξέλιξη;»!
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ άρχισε να εξετάζει αυτό το σενάριο το 2014, αμέσως μετά την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, η συμμαχία δεν σχεδιάζει να στείλει στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, διευκρίνισε ο επικεφαλής της επιτροπής. «Αλλά εάν μια μεμονωμένη χώρα αποφασίσει να τοποθετήσει στρατεύματα εδώ, πρέπει να καταλάβει ότι αυτό θα έχει σχέση με την υπόλοιπη συμμαχία», κατέληξε.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστούγεννα στην Ουκρανία του σαταΝΑΤΟ! Το ΒΙΝΤΕΟ τα λέει όλα
- Β. Ελλάδα: Έκλεισαν τα Μάλγαρα στο ρεύμα εξόδου οι αγρότες – Αποκλεισμοί τελωνείων
- Ζελένσκι: Θα μιλήσω με τους ευρωπαίους συμμάχους πριν από τη συνάντησή μου με τον Τραμπ
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας
- Ινδονησία: Μια τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία αγνοείται μετά τη βύθιση τουριστικού πλοιαρίου
- Αμερικανός σεφ έσωσε τη ζωή 78χρονου πελάτη που σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει στο εστιατόριο
- Η άλλοτε «ουδέτερη» Ελβετία φοβάται τη… Ρωσία: «Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»
- Φάκελο με αιτήματα παρέδωσαν στον Κ. Τσιάρα εκπρόσωποι αγροτών από την Κορινθία
- ΣΥΡΙΖΑ: “Στηρίζουμε ολόπλευρα τη σημερινή απεργία των ηθοποιών”
- Ρέθυμνο: Σύλληψη υπεύθυνης καταστήματος για προσφορά αλκοόλ σε τέσσερις ανηλίκους
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ









