Οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου επιταχύνουν τη διαδικασία αφυδάτωσης σχεδόν κατά 6 φορές πιο γρήγορα μέσω αυτής της διαδικασίας.
Αυτός είναι ο λόγος που τα φρούτα και τα λαχανικά διαρκούν περισσότερο στο ψυγείο. Στην περίπτωσή τους, η διαδικασία αφυδάτωσης επιβραδύνει τη φυσική “αποικοδόμηση” η οποία προκαλείται στη σύνθεσή τους από την παρουσία των μορίων του νερού.
Πώς θα διατηρήσετε καλύτερα το ψωμί
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το ψωμί διατηρείται καλύτερα και περισσότερο όταν το αφήνουμε έξω από το ψυγείο και σε “θερμοκρασία δωματίου”.
Γι’ αυτό και θα παρατηρήσετε τον χειμώνα, με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, το ψωμί “χαλάει” πιο γρήγορα. Βέβαια, αυτά ισχύουν για την ψύξη και όχι για την κατάψυξη, αφού εκεί οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλότερες.
Όπως αναφέρει η Αμερικανική Ομοσπονδία Αρτοποιών, αν βάλετε φρέσκο ψωμί στην κατάψυξη του ψυγείου σας, τότε αυτό θα διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, όταν το αποψύξετε ακόμα και μετά από πολλές εβδομάδες.
Αν ωστόσο, θέλετε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο χρειάζεται να έχετε υπόψιν σας ότι, η περίοδος αποθήκευσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 7 ημέρες και το ψωμί θα πρέπει να αποθηκεύεται στη συσκευασία του. Η ιδανική θέση είναι στο κάτω ράφι. Αν το ψωμί είναι ζεστό, θα πρέπει πρώτα να το αφήσετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πώς διατηρείται το ψωμί στην κατάψυξη
Για να αποθηκεύσετε το ψωμί στην κατάψυξη, η πλαστική μεμβράνη πρέπει να είναι αεροστεγής. Μια καλή επιλογή θα ήταν το αλουμινόχαρτο. Το ψωμί τυλιγμένο σφιχτά στη συσκευασία του μπορεί να διατηρηθεί έως και 1 μήνα. Το αποψυγμένο προϊόν πρέπει να καταναλώνεται αμέσως. Θα είναι μαλακό μόνο για λίγες ώρες, αναφέρει η Αμερικανική Ομοσπονδία Αρτοποιών.
(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραήλ: Ο στρατός εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- Πανελλαδική 24ωρη απεργία αύριο, Δευτέρα, τα ταξί
- Θεσσαλονίκη:«Χειρόφρενο» αύριο και για 24 ώρες τα ταξί στην πόλη – Κάθοδος στην Αθήνα για τη διαμαρτυρία
- Μυτιλήνη: Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων για τα κρούσματα αφθώδους πυρετού
- ΕΕ: Η Κάγια Κάλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο
- Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ
- Ν. Δένδιας από το Μεσολόγγι: Αποτίουμε φόρο τιμής για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- «Εξοικονομώ»: 50 % περισσότερα νοικοκυριά στα προγράμματα αναβάθμισης – αλλαγής συσκευών
- Έπος: Δείτε τι έκαναν δύο τύποι σε παγωμένη λίμνη της Ρωσίας…ΒΙΝΤΕΟ
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών









