Τον βρήκαν θαμμένο σε λαχανόκηπο
Η υπόθεση του 13χρονου αγοριού, που αναγνωρίστηκε μόνο με το επώνυμό του Wang, έχει προκαλέσει οργή και έντονη συζήτηση για την εγκληματικότητα των ανηλίκων. Οι αρχές στην Κίνα βρήκαν τη σορό του θαμμένη σε έναν εγκαταλελειμμένο λαχανόκηπο.
Όπως αναφέρεται το αγόρι εκφοβιζόταν στο σχολείο, σύμφωνα με τον πατέρα του. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Global Times.
Και οι τρεις συλληφθέντες έφηβοι είναι κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, όσοι είναι άνω των 12 ετών αλλά κάτω των 14 μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη μόνο όταν το επιτρέψει η Ανώτατη Λαϊκή Εισαγγελία, η ανώτατη εισαγγελία της χώρας.
Το θύμα και οι συμμαθητές του είναι «παιδιά που έμειναν πίσω», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα παιδιά στην Κίνα που ζουν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι γονείς τους εργάζονται στις πόλεις.
Η υπόθεση προκάλεσε οργή και θλίψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. «Όλη η χώρα παρακολουθεί αυτή την υπόθεση, ελπίζω η αστυνομία να είναι δίκαιη και να δώσει στην οικογένεια του θύματος μια ικανοποιητική απάντηση», είπε ένας χρήστης σε σχόλιο σε ανάρτηση του πατέρα του θύματος, η οποία απέσπασε 50.000 likes.
Πολλοί στα σχόλια ανέφεραν ότι οι ύποπτοι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά παρά την ηλικία τους.
Το χρονικό της τραγωδίας
Το αγόρι εξαφανίστηκε το απόγευμα της 10ης Μαρτίου, όπως δήλωσε ο πατέρας του σε ένα βίντεο στο Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok. Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι το αγόρι πιθανότατα πέθανε την ίδια ημέρα της εξαφάνισης.
«Το παιδί μου ήταν ακόμα ζωντανό γύρω στις 15:00 της 10ης Μαρτίου… Όλα τα χρήματά του μεταφέρθηκαν από το τηλέφωνό του στις 16:10 και το τηλέφωνό του απενεργοποιήθηκε», δήλωσε ο πατέρας.
Πριν από το θάνατό του, το αγόρι μετέφερε 191 γιουάν (17 δολάρια) σε έναν από τους τρεις συμμαθητές του, δήλωσε ο πατέρας στο Beijing News.
Είχε «εκφοβιστεί από (τους) τρεις συμμαθητές του για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας τη Δευτέρα.
(Με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος: Στη Θεσσαλονίκη αύριο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης
- Διπλωμάτης του Πούτιν: Η Ευρώπη πρόκειται να γίνει εντελώς μουσουλμανική, vid









