Ωστόσο υπάρχει και ένα ρόφημα που θα πρέπει να αποφύγετε αφού θεωρείται ο Νο1 εχθρός του ύπνου.
Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ίσως ο Will Bulsiewicz, M.D., γαστρεντερολόγος και συγγραφέας του The Fiber Fueled Cookbook, έχει την απάντηση.
Ο Dr. Bulsiewicz, μέσα από το Instagram του, αποκάλυψε ένα συνηθισμένο ρόφημα που θα πρέπει να αποφεύγετε για καλύτερο ύπνο. «Σταματήστε την κατανάλωση καφεΐνης το απόγευμα, ειδικά αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε», προειδοποιεί.
Ίσως φαντάζει προφανές, αλλά ο Dr. Bulsiewicz επικαλείται έρευνα του Δεκεμβρίου 2022 στο International Journal of Molecular Sciences, τονίζοντας τις επιπτώσεις της καφεΐνης στον ύπνο και το μικροβίωμα του εντέρου.
«Πρόκειται για μελέτη σε ζώα, που δείχνει ότι η χρόνια στέρηση ύπνου λόγω καφεΐνης επηρεάζει το έντερο», εξηγεί ο ειδικός. «Μειώνει την ποικιλομορφία, επηρεάζει τη σύνθεση και τη λειτουργία του εντέρου».
Ο Dr. Bulsiewicz έχει μιλήσει ξανά για τη σύνδεση εντέρου-ύπνου, αλλά η επίδραση της ώρας που καταναλώνεται η καφεΐνη, είναι νέο εύρημα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να την αποφεύγετε εντελώς. Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί δεν αποτελεί πρόβλημα.
«Δεν έχω πρόβλημα με την κατανάλωση καφεΐνης το πρωί, στον καφέ ή το τσάι», διαβεβαιώνει ο Bulsiewicz. «Μάλιστα, θεωρώ ότι είναι ευεργετική. Αυτό που προτείνω είναι να προσέχετε την κατανάλωση το απόγευμα. Αν σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα, είναι πρόβλημα».
Enikos – freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















