Άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί νωρίτερα περιμετρικά του Syl Hotel, ενός ξενοδοχείου όπου συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και βουλευτές, έπειτα από την επίθεση που εκδηλώθηκε την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν ένοπλοι της οργάνωσης Σεμπάμπ.
Τζιχαντιστές της οργάνωσης Σεμπάμπ επιτέθηκαν χθες Πέμπτη στο πολυτελές ξενοδοχείο, όχι μακριά από το προεδρικό μέγαρο, στη σομαλική πρωτεύουσα.
Η επίθεση άρχισε περί τις 21:45 (σ.σ. τοπική ώρα· 20:45 ώρα Ελλάδας), όταν ένοπλοι έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο εν μέσω καταιγιστικών πυρών.
Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης παραμένει άγνωστος.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως οι δράστες της εφόδου πυροβολούσαν αδιακρίτως.
Η Σεμπάμπ («Νεολαία»), οργάνωση που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, πολεμά εδώ και πάνω από 16 χρόνια εναντίον της σομαλικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
Η οργάνωση κατείχε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας ως το 2011, όταν εκδιώχθηκε από στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης. Όμως η Σεμπάμπ παραμένει ριζωμένη σε αχανείς αγροτικές περιοχές στο κεντρικό και στο νότιο τμήμα της χώρας των περίπου 18 εκατομμυρίων κατοίκων, από όπου εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, πολιτικών και αμάχων.
Το τζιχαντιστικό κίνημα χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ από το 2008.
Γενικά, οι επιθέσεις της Σεμπάμπ κλιμακώνονται κατά το ραμαζάνι, τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα νηστείας και προσευχής.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η σορός του Διονύση Σαββόπουλου μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία
- Εξιχνιάστηκαν κλοπές αυτοκινήτων και κοσμημάτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη – Τέσσερις συλλήψεις
- Άφωνοι οι επιστήμονες: Ανακαλύφθηκε ένα τέλεια διατηρημένο αυγό δεινοσαύρου 70 εκατομμυρίων ετών!
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες εξελίξεις με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
- Κάτι πρωτοφανές συμβαίνει… Πόσοι το αντιλαμβάνονται;
- O εκπληκτικός λόγος που ο 13ος όροφος λείπει από πολλά κτίρια της Νέας Υόρκης
- Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Βέροιας και στον Έβρο
- Άνδρας θα πληρώνει «διατροφή γάτας» έως και 10 χρόνια μετά το διαζύγιο!
- Γερμανός πήρε κίτρινο ταξί στη Νέα Υόρκη και η εμπειρία του έγινε viral -ΒΙΝΤΕΟ
- «Βράζουν» οι Ρουμάνοι με τον διεθνιστή πρόεδρό τους: «Προδότη! Πήγαινε στην Ουκρανία», vid
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΟΙΚΟΔΟΜΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ









