Σε μια πρόσφατη ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, Silvia Sardone, εκπροσωπώντας το συντηρητικό κόμμα Lega, άσκησε έντονη κριτική στις πολιτικές της ΕΕ για το κλίμα, προειδοποιώντας για επικείμενη «αυτοκτονία» της ηπείρου!!!
Η Sardone ξεκίνησε την ομιλία της αμφισβητώντας ευθέως την τροχιά της ευρωπαϊκής πολιτικής, δηλώνοντας: «Θέλετε να καταστρέψετε την Ευρώπη; Πείτε το ξεκάθαρα».
Επέκρινε δε αυτό που περιέγραψε ως «τρελό μονοπάτι», το οποίο ακολουθεί η ΕΕ εδώ και χρόνια, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει τελικά στην κατάρρευση της ηπείρου.
Η ευρωβουλευτής στόχευσε συγκεκριμένους κλιματικούς στόχους που έθεσε η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 90% των εκπομπών CO2 έως το 2040 και της κλιματικής ουδέτερης έως το 2050 . Υποστήριξε ότι αυτοί οι στόχοι θα επισπεύσουν βιομηχανικές κρίσεις, κοινωνικές αναταραχές και απώλειες θέσεων εργασίας, ενώ θα υπονόμευαν την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στην παγκόσμια σκηνή.
«Καταστρέφετε την αυτοκινητοβιομηχανία, χωρίς να αντιλαμβάνεστε ότι έτσι θα γίνουμε ένα υποκατάστημα της Κίνας, από την οποία ήδη εξαρτόμαστε για μπαταρίες και χάλυβα!!!!
Το 50% των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στον πλανήτη και το 75% των μπαταριών φέρουν εμπορικό σήμα ”Κίνα”, η οποία τα παράγει χρησιμοποιώντας εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με κάρβουνο, τα οποία αυξάνονται, δε μειώνονται…», κατέληξε.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ευρωπαϊκή Ένωση
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Αποκλεισμός των σηράγγων στα Τέμπη αύριο
- Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν: Αυτό το σχέδιο ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για την Βενεζουέλα
- Κυβερνητικές εξαγγελίες: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν με επιστολή τους αγρότες από 14 μπλόκα
- Taste Atlas: Τα 6 ελληνικά γλυκά που βρίσκονται στα 100 καλύτερα του 2026 – “Βασιλιάς” τα μελομακάρονα
- Οι ΗΠΑ εξετάζουν ενδεχόμενη αγορά της Γροιλανδίας
- Η Ευρώπη στον πάγο: Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, έκλεισαν σχολεία – Στους -24 βαθμούς η Αυστρία
- ΣΥΡΙΖΑ: «Κούφια» λόγια και «ανέξοδες» υποσχέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους αγρότες









