ξεπερνώντας τον επικεφαλής των Tesla, SpaceX και X Ίλον Μασκ, που του είχε αφαιρέσει τον τίτλο το 2021.
Σύμφωνα με την κατάταξη που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα, η περιουσία του Μπέζος ανέρχεται πλέον σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας αυτήν του Μασκ, που αποτιμάται στα 198 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH Μπερνάρ Αρνο παραμένει στην τρίτη θέση της κατάταξης των ανθρώπων με τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο, με 197 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Μπέζος, ο οποίος δεν διευθύνει πλέον από τον Ιούλιο του 2021 την Amazon, την οποία ίδρυσε το 1994, επωφελήθηκε κυρίως από την καλή απόδοση των μετοχών του γίγαντα των διαδικτυακών πωλήσεων, του οποίου συνεχίζει να είναι ο βασικός μέτοχος, και της πώλησης μετοχών του ομίλου τις τελευταίες εβδομάδες συνολικού ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η πώληση των μετοχών αυτών θα μπορούσε ωστόσο να του στοιχίσει για άλλη μια φορά την πρώτη του θέση στον κατάλογο αυτόν, λόγω των φόρων επί της υπεραξίας που θα πρέπει να καταβάλει στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Ο Ίλον Μασκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της πτώσης της αξίας της Tesla, η οποία έχασε σχεδόν 25% το τελευταίο 12μηνο.
(απεμπε-απεμπε-EPA POOL photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
- Το βασικό λάθος που δεν πρέπει να κάνετε όταν βράζετε μακαρόνια
- Το Ισραήλ δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ΣΑ για την κατάσταση στη Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Ουρολοίμωξη: Η 2η πιο συχνή λοίμωξη στην Ευρώπη – Οι εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου
- Θεσσαλονίκη: «Θόλωσα γιατί μου έκανε παρατήρηση» – Τι ισχυρίστηκε ο 50χρονος αδελφοκτόνος
- ΣτΕ: Δεν επιτρέπεται η τακτοποίηση αυθαιρέτων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς κανονισμό οροφοκτησίας
- Ελλάδα, Τουρκία και Τραμπ! Μεγάλη κινητικότητα αυτή την εβδομάδα
- ΕΟΤ: Οι Κύπριοι επιλέγουν Ελλάδα για διακοπές – Το ταξίδι στο όμορφο νησί της Αίγινας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ
