Απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες έχει καλέσει το συνδικάτο Verdi, πραγματοποιούνται σε 14 από τα 16 κρατίδια της χώρας, περιλαμβανομένου του Βερολίνου. Στην πρωτεύουσα η απεργία αναμένεται να λήξει στις 2.00 μ.μ. (15:00 ώρα Ελλάδας), όμως αλλού η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Σάββατο.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συμπίπτουν με διαδηλώσεις για το κλίμα με αίτημα πιο πράσινες μεταφορές σε περισσότερες από 100 πόλεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Παρασκευές για το Μέλλον και άλλες πράσινες ομάδες.
Είναι το δεύτερο κύμα απεργιών σε σχεδόν εθνική κλίμακα τις τελευταίες εβδομάδες στις οποίες καλεί το Verdi, που εκπροσωπεί περίπου 90.000 υπαλλήλους από περισσότερες από 130 δημοτικές εταιρίες.
Το Verdi έχει πει πως οι συνομιλίες για τα συμβόλαια των εργαζομένων στα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν προχωρούν καθώς διεκδικεί μείωση των ωρών εργασίας και περισσότερες ημέρες άδειας.
Η εταιρία που διαχειρίζεται τις δημόσιες μεταφορές του Βερολίνου, χαρακτήρισε την απεργιακή κινητοποίηση “αχρείαστη και εντελώς υπερβολική”.
Αντιμέτωπη με τον επίμονο υψηλό πληθωρισμό, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει δει έναν αριθμό απεργιών που έχουν επηρεάσει επίσης τα αεροπορικά ταξίδια και τους σιδηροδρόμους.
Οι μετακινούμενοι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με περισσότερες απεργίες στους σιδηρόδρομους, μετά την κατάρρευση χθες βράδυ των πολυήμερων συνομιλιών ανάμεσα στην ένωση των μηχανοδηγών GDL και την Deutsche Bahn.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ για Ιράν: Τώρα θέλουν συνομιλίες, τους είπα πως «είναι πολύ αργά για αυτό»
- Δημοσιεύματα θέλουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έφυγε από τη Σ. Αραβία με ιδιωτικό τζετ
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για τις τιμές ενέργειας
- Λαχτάρα για επιβάτες αερόστατου στο Τέξας – Έπεσαν πάνω σε κεραία κινητής τηλεφωνίας (Vid)
- Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Λιβάνου είχε ο Κ. Μητσοτάκης
- Συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη για Μ. Ανατολή: «Οποιαδήποτε απειλή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη»
- Οριστική ρήξη του Κατάρ με το Ιράν: «Καταρρίψαμε ιρανικούς πυραύλους»
- Γέννα-ρεκόρ για σκυλίτσα στη Βρετανία – Δεν θα πιστέψετε πόσα κουτάβια γέννησε! (Vid)
- Οι Βρετανοί σχεδιάζουν να στείλουν πολεμικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία της βάσης τους
- Κύπρος: Ζητούν από τους πολίτες να φτιάξουν “προληπτικό” σακίδιο έκτακτης ανάγκης









