Σε άρθρο του στην εφημερίδα Sunday Times, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη του πολέμου, ο βρετανός πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυρομαχικά, καθώς και άλλη βοήθεια.
«Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί σε ό,τι αφορά την κατάσχεση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», αναφέρει ο Σούνακ στο άρθρο.
Τον προηγούμενο μήνα ο βρετανός υπουργός Επενδύσεων Ντόμινικ Τζόνσον συζήτησε το θέμα με τον αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών Γουόλι Αντεγέμο, υπογραμμίζοντας πως όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Το 2022 η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και ο Καναδάς πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας αξίας περίπου 300 δισεκ. δολαρίων.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προέτρεψε επίσης τις ΗΠΑ να συνεχίσουν να παρέχουν οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. «Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε όσα έχει κάνει η Αμερική για την Ουκρανία και για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Τους προτρέπω να συνεχίσουν την υποστήριξή τους και είμαι βέβαιος πως θα το κάνουν», σημειώνει ο Σούνακ.
Χθες Σάββατο, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεσμεύτηκε να επενδύσει 245 εκατ. στερλίνες (287 εκατ. ευρώ) στην παραγωγή πυρομαχικών πυροβολικού για την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης: Αυτό είπε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
- Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη
- Εκτίμηση «βόμβα»: Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει «στρατιωτική δράση» για την Γάζα;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 22 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων