Η τηλεόραση και οι φωτογραφίες ανθρώπων και ζώων απαγορεύονταν με βάση το προηγούμενο καθεστώς των Ταλιμπάν από το 1996 έως το 2001. Αλλά οι αρχές των Ταλιμπάν δεν εξέδωσαν αντίστοιχο κανόνα από τότε που επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021.
«Η λήψη φωτογραφιών είναι μεγάλη αμαρτία», δήλωσε ο Μοχάμαντ Χασέμ Σαχίντ Βρορ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια σεμιναρίου χθες στην Καμπούλ, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα από αρκετά μέσα ενημέρωσης.
«Οι φίλοι μας δημοσιογράφοι, οι Αφγανοί δημοσιογράφοι, συνεχίζουν να είναι πολύ απασχολημένοι με αυτή την αμαρτία και να ρέπουν προς την ανηθικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι αρχές στην επαρχία Κανταχάρ (νότος), όπου γεννήθηκε το κίνημα των Ταλιμπάν, έχουν ήδη δώσει εντολή σε στρατιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους να μην τραβούν φωτογραφίες ή να μαγνητοσκοπούν βίντεο με «ζωντανά πλάσματα».
Αλλά αυτή η απαγόρευση δεν φθάνει μέχρι τα μέσα ενημέρωσης ή τους πολίτες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Αζάμ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της περιοχής.
Οι αναπαραστάσεις ανθρώπων και ζώων απουσιάζουν κατά κανόνα από την ισλαμική τέχνη. Αλλά για ορισμένους μουσουλμάνους, πρέπει να απαγορεύεται κάθε εικόνα με ζώντα όντα.
Αρκετά μέσα ενημέρωσης απέχουν από τη δημοσίευση φωτογραφιών ανθρώπων και ζώων από τότε που επέστρεψαν στην εξουσία οι Ταλιμπάν. Ωστόσο, οι υπουργοί έχουν συνεχίσει να διανέμουν φωτογραφίες από υψηλόβαθμους αξιωματούχους που συναντούν ξένους επισήμους.
απεμπε-απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης