Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 39χρονο, υπήκοο Γαλλίας, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές της χώρας του για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Για τη φερόμενη εγκληματική του δράση είχαν προηγηθεί πληροφορίες των διωκτικών αρχών της Γαλλίας προς της αντίστοιχες ελληνικές μέσω της Europol.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος φέρεται να πραγματοποιούσε ταξίδια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, με σκοπό την ίδρυση εταιρειών και το άνοιγμα λογαριασμών σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα.
Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε κατ’ επανάληψη το διάστημα 2020-’21 την Ελλάδα, όπου «με χρήση πλαστού διαβατηρίου βελγικών αρχών, κατάφερε να του αποδοθεί ΑΦΜ κατοίκων εξωτερικού και ακολούθως προέβη σε ίδρυση εταιρείας με έδρα στην Αθήνα και αντικείμενο «Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά την ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία δεν υφίσταται πλέον, ενώ κι από το Γ.Ε.ΜΗ. προκύπτει αναστολή καταχώρησής της ήδη από τον Ιούλιο του 2023, καθώς ο υπόχρεος δεν είχε δημοσιεύσει εμπρόθεσμα τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις έτους 2021.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποινική δίωξη στους τρεις Τούρκους συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ
- ΥΠΕΞ Ιράν: Γειτονικά κράτη ενθαρρύνουν τις δολοφονίες Ιρανών
- Ξεκινά η Πιλοτική λειτουργία της Ψηφιακής Τράπεζας Γης
- ΠΟΥ για Ιράν: Έξι νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί λόγω του πολέμου
- Μαύρη Θάλασσα: Ο Γεραπετρίτης έθεσε το θέμα της επίθεσης σε ελληνικό πλοίο στην Ε.Ε.
- Η Ισπανία αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της σε στρατιωτική αποστολή στο Στενό του Ορμούζ
- Ισραήλ: Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ αφού ήχησαν σειρήνες συναγερμού για εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν
- Ποιός νικητής βραβείου όσκαρ ήταν στην… Ουκρανία κατά την απονομή;
- Αναφορές για εκρήξεις στη Ντόχα









