«Να γιατί το Λβιβ θα γίνει πρωτεύουσα της Ουκρανίας»! Ραγδαίες εξελίξεις αποκαλύπτουν οι Ρώσοι

Ποιες οι ενδείξεις

Τον Δεκέμβριο του 2023, ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) και μια μεγάλη εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός τμήματος 75 χιλιομέτρων του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου. Ο σιδηρόδρομος θα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου διευρωπαϊκού έργου (Μεσογειακός Διάδρομος) που θα ξεκινά από την νότια Ισπανία και θα τελειώνει στο Lviv.

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πιστεύει ότι το Λβιβ πρόκειται να γίνει η νέα πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Το συμπέρασμά του βασίζεται στο γεγονός ότι ένα νέο έργο USAID-Ουκρανίας για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την ΕΕ και την Ουκρανία έχει ως τελικό σημείο το Lviv και όχι το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι επιχειρήσεις μερικές φορές αντιδρούν στις γεωπολιτικές εξελίξεις πιο γρήγορα και ρεαλιστικά από τους πολιτικούς, και πολλά μπορούν να γίνουν κατανοητά από τις λεπτομέρειες του έργου και των λόγων τους.

“Μοιάζει με την πρώτη επιβεβαίωση ότι το Lviv-Lemberg θα είναι η νέα πρωτεύουσα της Ουκρανίας εντός των συνόρων της περιοχής Lviv… Απλώς οι επιχειρήσεις είναι πολύ πιο διορατικές από τους πολιτικούς”, έγραψε ο Medvedev στο X (πρώην Twitter).

Το Lviv-Lemberg είναι το παλιό όνομα της πόλης από τότε που η περιοχή ήταν μέρος της αυστριακής μοναρχίας.

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν εκφράσει συχνά απόψεις σχετικά με το γεγονός ότι ορισμένα από τα σημερινά δυτικά ουκρανικά εδάφη ανήκουν ιστορικά σε άλλα έθνη της ΕΕ. Τέτοια είναι η περίπτωση της Ανατολικής Γαλίτσιας, της Υπερκαρπάθιας (Ζακαρπατίας), της Βεσσαραβίας ή της Βόρειας Μπουκοβίνας.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί