Προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να φυτεύονται σε χώρο ενός στρέμματος στην περιοχή Στρεμπενιώτη συνολικά 750 δέντρα, από κερασιές, καστανιές, μηλιές και ροδακινιές έως γκότζι μπέρι, ιπποφαές και λαγοστάφυλο.
Τα πλάνα για τη δημιουργία ενός αστικού αλσυλλίου με καρποφόρα δέντρα και φυτά είναι έτοιμα από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία, και στο «παιχνίδι» της συμμετοχής ετοιμάζονται να μπουν οι μαθητές αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής Στρεμπενιώτη.
«Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε το πρώτο αστικό βρώσιμο δάσος. Ενδεχομένως ο όρος να προκαλεί μια μικρή σύγχυση, αλλά πολύ εύκολα φανταζόμαστε ότι τα δέντρα που θα φυτευτούν θα είναι παραγωγικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα δούμε τάχιστα αποτελέσματα για την παραγωγή της τροφής», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο διευθυντής της Μάμαγαια, Περικλής Χατζηνάκος.
Όπως είπε ο κ.Χατζηνάκος τα οφέλη για την περιοχή θα είναι πολλά. Πέρα από περιβαλλοντικά, καθώς θα δημιουργηθούν ευκαιρίες πρόσβασης σε τροφή για ζώα και πουλιά και από τη δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου, θα υπάρξουν και κοινωνικά οφέλη καθώς δεν είναι έντονο ακόμη στην ελληνική κουλτούρα το στοιχείο της καλλιέργειας στο αστικό περιβάλλον.
«Η φύτευση των συνολικά 750 δέντρων και φυτών, μια μεγάλη ποικιλία, θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Φεβρουαρίου γιατί πρέπει να προλάβουμε τη φυτευτική περίοδο. Ακολουθούμε την επιστήμη και δεν φυτεύουμε καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηνάκος.
Σε αυτή την ξεχωριστή «πράσινη» εμπειρία μπορούν να συμμετέχουν και οι δημότες, στους οποίους την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το πρώτο βρώσιμο δάσος που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο σημείο όπου θα «γεννηθεί» το δάσος.
(απεμπε – φωτο:Freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αντζελίνα Τζολί: “Αγαπώ την χώρα μου αλλά αυτή τη στιγμή δεν την αναγνωρίζω”
- ΟΗΕ: Τι συναντήσεις θα έχει στη Νέα Υόρκη ο Γ. Γεραπετρίτης
- Μεσανατολικό: Η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία οργανώνουν σύνοδο για τη λύση των δύο κρατών
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη ανήλικου που οδηγούσε κλεμμένη μηχανή – Έπεσε πάνω σε περιπολικό
- Έκτακτη σύσκεψη στην UEFA για τον αποκλεισμό των ομάδων του Ισραήλ
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ εφόσον εγκαταλείψουν την αξίωση για αποπυρηνικοποίηση
- Κοντογεώργης για Ελληνοτουρκικά: Υποχρέωσή μας είναι να δημιουργούμε συνθήκες αρμονικής συνύπαρξης
- Χειροπέδες σε 29χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη – Άφησε τα τρία ανήλικα παιδιά της μόνα στο σπίτι
- Μετά τη Βρετανία και η Πορτογαλία αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος
- Η Τουρκία τερματίζει τους επιπρόσθετους δασμούς που είχε επιβάλει σε ορισμένα εισαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ
