Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:
«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν έναν ακόμη γύρο στο σπιράλ στρατιωτικών εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξασφαλίζοντας δεκάδες δισεκατομμυρίων στις πολεμικές τους βιομηχανίες.
Την αγορά των F-35 θα χρηματοδοτήσει ο Έλληνας φορολογούμενος σε βάρος επενδύσεων στην παιδεία, την υγεία και τις υποδομές της χώρας. Ο κ.Μητσοτάκης το αποσιωπά και κομπάζει πως πέτυχε να μας δοθούν πλεονάσματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ως αποτέλεσμα της πλήρους ευθυγράμμισης του με τις πολιτικές της Ουάσιγκτον. Αποσιωπά και πως οι Αμερικανοί θα πουλήσουν στην Τουρκία τα F-16, παρά τις επιβεβαιώσεις και τους πανηγυρισμούς περί του αντιθέτου.
Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή άμυνα, όχι όμως μια ατέρμονη και πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών με τη γείτονα, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο ελληνοτουρκικός διάλογος, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες με βάρος στην διπλωματία και στόχο την ειρηνική συνύπαρξη.
Καλούμε την κυβέρνηση να ακολουθήσει χωρίς διφορούμενα και με αποφασιστικότητα αυτόν τον δρόμο. Η πομπώδης διαφήμιση της αγοράς πανάκριβων όπλων κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση».
Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρώτη ματιά για την ταινία «Madden» με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ – Δείτε το πρώτο teaser
- Ντροπιαστικό σκηνικό κατά την προσγείωση του Ζελένσκι στις ΗΠΑ, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στην εθνική οδό με κυβερνητική ευθύνη
- Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε ανήλικο αγόρι για να του πάρει το πορτοφόλι στον Εύοσμο
- Σάμος: Χειροπέδες σε 47χρονο “μετρ” στις απάτες – Το “έπαιζε” στέλεχος της Interpol και απέσπασε 440.000 ευρώ
- Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με την μοναδική Κλαυδία ετοιμάζει η Αθήνα
- Πύρινη σφαίρα πάνω από τον ουρανό των ΗΠΑ τράβηξε τα βλέμματα! vid
- Επιστροφή ενοικίου: Τελειώνει η προθεσμία για τις τροποποιητικές δηλώσεις
- Mπλόκο Νίκαιας: Τρίωρος αποκλεισμός όλων των παρακαμπτήριων οδών της Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης
- Αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία; Τι ισχυρίστηκε ο Ζελένσκι









