Η Ιορδανία ενέτεινε την εκστρατεία εναντίον διακινητών ναρκωτικών τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από συγκρούσεις τον περασμένο μήνα με δεκάδες ανθρώπους που φέρεται να σχετίζονται με φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές που μεταφέρουν μεγάλα φορτία ναρκωτικών μέσω των συνόρων της με τη Συρία, μαζί με όπλα και εκρηκτικά.
Αεροπορικά πλήγματα που φέρεται να διενήργησε η Ιορδανία στη νότια Συρία είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ανθρώπων, ανάμεσά τους παιδιά, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τοπικά συριακά ΜΜΕ και ανθρώπους που παρακολουθούν τη σύγκρουση.
Προς το παρόν δεν υπάρχει σχόλιο από τις ιορδανικές αρχές.
“Η κλιμάκωση την οποία είδαμε τους προηγούμενους μήνες δεν συνάδει καθόλου με αυτά που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές όσον αφορά την ειλικρινή συνεργασία για την καταπολέμηση όλων των παραβιάσεων, περιλαμβανομένων των εγκληματικών συμμοριών λαθρεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών”, προσέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Νωρίτερα, ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως Σύροι συνοριακοί φρουροί κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας.
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025
- Ο Jean Paul Gautier λάτρης της Ελλάδας, τρελαίνεται για ντολμαδάκια – Τρώει σαν παραδοσιακός Έλληνας
- Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη – Οι περιοχές που θα επισκεφθεί
- Στην πατρική κατοικία του Βούτσιτς βρέθηκε ο Δένδιας









