Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Κίνα κατανάλωσαν τόση ηλεκτρική ενέργεια στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης το 2023 όσο ολόκληρη η χώρα της Ιρλανδίας. Η συγκεκριμένη ανάλυση αφορούσε ηλεκτρική ενέργεια που δαπανήθηκε αποκλειστικά από τους δημόσιους ταχυφορτιστές και αφορούσε αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά. Η ενεργειακή ποσότητα ανήλθε σε 35 τεραβατώρες, ενώ η φετινή ενεργειακή κατανάλωση αναμένεται να φθάσει τις 52 τεραβατώρες, υπερβαίνοντας με αυτή την τιμή την αντίστοιχη ενεργειακή ζήτηση της Ελλάδας.
Η πρόσφατη ανάλυση του Bloomberg NEF (BNEF) έδειξε ότι τα ενεργειακά δεδομένα που αφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα και έχουν να κάνουν με τους δημόσιους φορτιστές βρίσκονται ήδη σε σημαντικά επίπεδα ζήτησης, επισημαίνοντας ότι στο μέλλον θα πρέπει να στηριχθεί όλη η υποδομή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η άνοδος της ηλεκτροκίνησης.
Όλα αυτά όταν σήμερα στην Κίνα κυκλοφορούν 20 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, ενώ σύμφωνα με την BNEF στην χώρα τοποθετήθηκαν 890.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βορίζια Ηρακλείου: Νέο μπαράζ ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια και οχήματα
- Κάθειρξη οκτώ ετών σε καθηγητή ΤΕΙ για χρηματισμό από σπουδαστές του
- Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει κανέα ρήγμα ανάμεσα σε Πούτιν και Λαβρόφ
- Κοντογεώργης: «Τις επόμενες ημέρες, πολύ άμεσα, θα παρουσιασθεί μια συνολική δέσμη μέτρων
- Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο…ενθουσιασμένος με Μαμντάνι! BINTEO
- Η πολεμική ταινία του Μελ Γκίμπσον που παίζει τώρα στο Netflix ενθουσίασε το διαδίκτυο, vid
- Γιώργος Αυτιάς: Τι δήλωσε στην ΕΕ για την Τουρκία
- Σε ετοιμότητα ο ΟΑΣΘ για τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης λόγω της προσωρινής διακοπής του Μετρό
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο
- «Πρώτα η Τσεχία»! Κατέβηκε η ουκρανική σημαία από το κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας, vid









