Ο Ρόμπερτς είπε στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του ότι ήταν κάπως σοκαρισμένος που έλαβε μια πρόσκληση για την ετήσια συνάντηση παγκόσμιων “ηγετών” και προσωπικοτήτων της παγκοσμιοποίησης, αλλά είπε ότι λατρεύει την ευκαιρία να δώσει φωνή στους «ξεχασμένους ανθρώπους» που δεν ακούγονται συλλογικά ούτε εξετάζονται από τους παρευρισκόμενους.
«Οι ξεχασμένοι άνθρωποι δεν είναι απλώς φτωχοί ή εργατικοί Αμερικανοί κάθε εθνικής καταγωγής. Υπάρχουν πολλοί από αυτούς τους ξεχασμένους ανθρώπους, όπως έχω μάθει τα τελευταία χρόνια [που είναι] ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, άνθρωποι που τσακίστηκαν και σώθηκαν».
Ο Kevin Roberts αναφέρθηκε και στον Ντόναλντ Τραμπ, η πιθανή εκλογή του οποίου συζητήθηκε αρκετά στα «πηγαδάκια» του Davos τις τελευταίες ημέρες.
Με νόημα ανήρτησε στο Twitter την παρακάτω τοποθέτησή του στο WEF, που μετέφρασε το ΕΛ, με την εξής λεζάντα:
«Το μήνυμά μου προς τις αυτοδιορισμένες παγκόσμιες ελίτ: Ο χρόνος σας τελείωσε».
Τι δήλωσε με νόημα μεταξύ άλλων:
«Ο λόγος για τον οποίο είμαι εδώ στο Davos είναι για να εξηγήσω στα πολλά άτομα που είναι εδώ μέσα, με όλο τον σεβασμό, δεν είναι τίποτα προσωπικό, αλλά αυτό είναι το δικό σας μέρος του προβλήματος. Οι πολιτικές ελίτ λένε στον μέσο άνθρωπο για 3, 4 ή 5 ζητήματα ότι η πραγματικότητα είναι η Χ ενώ για την ακρίβεια η πραγματικότητα είναι Ψ.
Πάρτε για παράδειγμα τη μετανάστευση: Οι ελίτ μας λένε ότι τα ανοικτά σύνορα ή ακόμα και η παράνομη μετανάστευση είναι μια χαρά. Ο μέσος άνθρωπος στις ΗΠΑ μας λέει ότι του κλέβουν τον αμερικανικό τρόπο ζωής! Έχουν δίκιο. Ο πρόεδρος Τραμπ θα εναντιωθεί σε αυτό για λογαριασμού του μέσου πολίτη.
Το αγαπημένο (θέμα) του WEF αποτελεί η κλιματική αλλαγή. Οι ελίτ μας λένε ότι έχουμε αυτή την υπαρξιακή κρίση τόσο ώστε αυτή η κλιματική καταστροφολογία είναι πιθανότατα η σπουδαιότερη αιτία της κρίσης ψυχικής υγείας στον πλανήτη. Οι «λύσεις» που ο μέσος άνθρωπος γνωρίζει είναι μακράν χειρότερες και επιβλαβέστερες και κοστίζουν περισσότερες ανθρώπινες ζωές, ειδικά στην Ευρώπη, από τα ίδια τα προβλήματα.
{…}Τελικά ο Τραμπ, εφόσον εκλεγεί, θα εμπνέεται από τα λόγια του Javier Milei (σ.σ. του νέου προέδρου της Αργεντινής) ο οποίος είπε ότι βρισκόταν στην εξουσία όχι για να οδηγεί πρόβατα αλλά για να αφυπνίσει λιοντάρια! Αυτό θέλει ο μέσος άνθρωπος στον πλανήτη από τους ηγέτες του!!»:
απεμπε-EPA-KEYSTONE photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βρετανία: Ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στην Αγγλία δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική αστυνομία
- Φρολ και Φρόσια: Οι νεαρές αρκούδες από την Ουκρανία βρήκαν νέο σπίτι στην Μπελίτσα της Βουλγαρίας
- Η Ουάσινγκτον ανακοινώνει βοήθεια 3 εκατ. δολαρίων για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα στην Κούβα
- Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ένταση έξω από τα δικαστήρια
- Ζαχάροβα κατά Ε.Ε.: «Επιτίθεστε στη Ρωσία για να κρύψετε τις δικές σας αποτυχίες κατά των λαών σας», vid
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει τίποτε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Νιγηρία
- Άννα Καραμανλή: Η Λέσβος ανάμεσα στις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες δυνάμεις του ελληνικού τουρισμού
- Κορυφαία νομική σύμβουλος των Ε.Δ. του Ισραήλ τέθηκε υπό κράτηση – Το βίντεο που την «έκαψε»
- Κουπιάνσκ: Συνεχίζεται η παράδοση Ουκρανών στρατιωτών
- «Όχι» στην αποστολή ξένων στρατευμάτων στο Σουδάν λέει ο τοπικός πρωθυπουργός









