Μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας μετά και την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με 3 διαφορετικούς τρόπους.
Αρχικά εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και στη συνέχεια μπορούν:
Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες που φαίνονται στην οθόνη.
Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζας τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF, ο οποίος αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.
Πώς μπορείτε να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας
Για να εκτυπώσετε την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας χρειάζεστε τους κωδικούς taxisnet του ιδιοκτήτη του οχήματος.
Ποια η διαδικασία έκδοσης του ειδοποιητηρίου
Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar με τους κωδικούς taxisnet.
Επιλέγετε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και μετά το πεδίο «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
Επιβεβαιώνετε το ΑΦΜ και το έτος (εν προκειμένω το 2023) ότι είναι τα σωστά και έπειτα εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Για να το εκτυπώσετε, πατάτε στην επιλογή «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας.»
Χωρίς κωδικούς taxisnet
Στην περίπτωση που δεν έχετε τους κωδικούς taxisnet, θα χρειαστεί να εισάγετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία εσείς μπαίνοντας στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Εκεί εισάγετε τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος και μετά πατάτε «Εκτύπωση».
Πότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας
Όταν το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία στη ΔΟΥ πριν την έναρξη του έτους, δηλαδή πριν την 1/01/2023.
Το αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας είναι απαραίτητο έγγραφο για να έχετε στο αυτοκίνητό σας, όπως είναι και η ασφάλεια αυτοκινήτου.
(με πληροφορίες από newmoney. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστός ετέχθη! Χρόνια Πολλά
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς









