Σε περίπτωση κλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ του NATO και της Ρωσίας, η Φινλανδία θα είναι η πρώτη που θα υποφέρει.
Την άποψη αυτή εξέφρασε πρόσφατα ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στην Βιέννη.
Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Μόσχα δεν βλέπει κανένα όφελος για την Φινλανδία από την ένταξη στο ΝΑΤΟ!
Όπως δήλωσε:
«Έζησαν ήσυχα και ειρηνικά και ξαφνικά βρέθηκαν μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ως αναπόσπαστο μέρος της συμμαχίας. Αλλά είναι γείτονές μας, και Θεός φυλάξοι, αν υπάρξει κλιμάκωση, θα επηρεαστεί πρώτα απ’ όλα η ίδια η Φινλανδία».
Παραδοσιακά, η Ρωσία βλέπει την Φινλανδία ως «ουδέτερη και γενικά φιλική χώρα», τόνισε ο διπλωμάτης. Ωστόσο, η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ώθησε τη Ρωσία να λάβει αντίμετρα, ιδίως την εκ νέου ετοιμότητα των στρατιωτικών περιοχών της Μόσχας και του Λένινγκραντ.
Ο διπλωμάτης χαρακτήρισε «σοβαρή πρόκληση» την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Ελσίνκι, η οποία προβλέπει την στάθμευση αμερικανικών στρατευμάτων στην Φινλανδία.
Η Φινλανδία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2023.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξεκινά «μάχη»! Ο Τραμπ χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το κίνημα «Antifa»
- Το παραδέχθηκε και Πολωνός Υπουργός: «Πύραυλος F-16, όχι ρωσικό drone, έπληξε σπίτι»
- Ο Σουηδός που χορεύει “Στης Πάργας τον ανήφορο” και απορεί με τα ελληνικά διόδια! vid
- Απίθανος Τζόκοβιτς: Εντυπωσιάστηκε από Ελληνίδα που του μίλησε σέρβικα! vid
- Απόλυτο «χαστούκι» στη διεθνιστική Ε.Ε.: «Δεν έχετε καμία θέση στις συνομιλίες για την Ουκρανία», video
- Ανήμποροι να σταματήσουν την Ρωσία υπό τις παρούσες συνθήκες! Τι συμβαίνει στην Αίγυπτο
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ