Και λόγω της μοναδικής τοποθεσίας, οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτή την παράδοση της σύγχρονης εποχής μπορούν να διασχίσουν και τις 24 ζώνες ώρας την ημέρα των Χριστουγέννων.
Η Μισέλ Έντο εργάζεται τον τελευταίο χρόνο σε έναν από τους τρεις μόνιμους σταθμούς στην Ανταρκτική. Συγκεκριμένα εργάζεται στον σταθμό που βρίσκεται πλησιέστερα στον γεωγραφικό Νότιο Πόλο.
Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα The Independent η Μισέλ Έντο εξήγησε ότι το πρωί οι εργαζόμενοι στον σταθμό διοργανώνουν έναν διασκεδαστικό «Αγώνα σε όλο τον Κόσμο» (Race Around the World).
«Είναι μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων γύρω τον γεωγραφικό Νότιο Πόλο, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να τρέξουν «σε όλο τον κόσμο» και στις 24 ζώνες ώρας» διευκρίνισε.
«Μερικοί συμμετέχοντες το παίρνουν σοβαρά, ενώ σε άλλους αρέσει να ντύνονται με διασκεδαστικά κοστούμια ή στολές για να το κάνουν ανέφερε η Μισέλ Έντο.
«Είναι τα μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά και πραγματικά τονώνουν το ηθικό» σημείωσε.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ανταρκτική φιλοξενεί περίπου 5.000 ανθρώπους. Μόνο περίπου 1.000 άνθρωποι ζουν εκεί σε ερενητικούς σταθμούς τους χειμερινούς μήνες.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βεντέτα στην Κρήτη: Υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα η κηδεία του 39χρονου
- Στην Κίνα ο Ρώσος πρωθυπουργός: «Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο οι σχέσεις μας», vid
- «Κάν’ το όπως η Θεσσαλονίκη», λέει για τα πατίνια η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη
- Βρετανία: Ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στην Αγγλία δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική αστυνομία
- Φρολ και Φρόσια: Οι νεαρές αρκούδες από την Ουκρανία βρήκαν νέο σπίτι στην Μπελίτσα της Βουλγαρίας
- Η Ουάσινγκτον ανακοινώνει βοήθεια 3 εκατ. δολαρίων για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα στην Κούβα
- Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ένταση έξω από τα δικαστήρια
- Ζαχάροβα κατά Ε.Ε.: «Επιτίθεστε στη Ρωσία για να κρύψετε τις δικές σας αποτυχίες κατά των λαών σας», vid
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει τίποτε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Νιγηρία
- Άννα Καραμανλή: Η Λέσβος ανάμεσα στις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες δυνάμεις του ελληνικού τουρισμού









