Το Φινλανδικό Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε την Πέμπτη ότι θα καταβάλει σε αιτούντες άσυλο έως και 5.000 ευρώ (5.500 $) ως βοήθεια για την οικειοθελή επιστροφή τους στην πατρίδα τους εντός 30 ημερών από τη λήψη της πρώτης αρνητικής απόφασης ασύλου ή θα αποσύρει την αίτησή τους για άσυλο.
«Σύμφωνα με το νέο διάταγμα, η βοήθεια για οικειοθελή επιστροφή θα είναι 5.000 ευρώ εάν ο αιτών άσυλο υποβάλει αίτηση για βοήθεια εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πρώτης αρνητικής απόφασης ασύλου ή την απόσυρση της αίτησης», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024.
Η βοήθεια θα μειωθεί στα 2.000 ευρώ σε περίπτωση υποβολής αίτησης για βοήθεια μετά από 30 ημέρες, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι μπορεί να δοθεί βοήθεια 3.000 ευρώ σε «θύματα εμπορίας ανθρώπων που δεν κατοικούν στη Φινλανδία και σε άτομα που έχουν τους έχει εκδοθεί προσωρινή άδεια παραμονής γιατί εμποδίζεται να φύγουν από τη χώρα».
“Το νέο διάταγμα θα εφαρμόσει τον στόχο του Κυβερνητικού Προγράμματος για κλιμάκωση της βοήθειας για οικειοθελή επιστροφή για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό και να μην ζητήσουν αναθεώρηση της απόφασής τους για άσυλο. Το διάταγμα θα εναρμονίσει επίσης το επίπεδο βοήθειας με το επίπεδο βοήθειας της Φινλανδίας χώρες αναφοράς», ανέφερε το υπουργείο.
Freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









