Οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων για το δεξιό κόμμα AfD (Εναλλακτική για την Γερμανία) αυξάνονται σταθερά εδώ και μήνες και ανησυχούν το διεθνιστικό Βερολίνο.
Το κόμμα «ωφελήθηκε από τις πολυάριθμες διαμάχες της κυβέρνησης συνεργασίας», λέει το περιοδικό Focus , συνοψίζοντας τα αποτελέσματα.
Ο ιδρυτής της Forsa, Manfred Güllner, εξηγεί στο ενημερωτικό δελτίο Forsa:
«Το πιο τρομακτικό αποτέλεσμα για εμάς είναι η ραγδαία αύξηση του αριθμού των οπαδών ενός δεξιού ριζοσπαστικού κινήματος στην Γερμανία, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πριν μετά την κατάρρευση του εθνικοσοσιαλισμού».
Η συντακτική ομάδα του Focus αποφάσισε να χαρίσει στους αναγνώστες τον ακόλουθο τίτλο με βάση αυτές τις πληροφορίες:
“Ψηφοφόροι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση συνεργασίας – ο δημοσκόπος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! Το AfD προσελκύει περισσότερους ψηφοφόρους από το NSDAP (Εθνικοσοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Γερμανίας) το 1930”!
Σύμφωνα με το άρθρο του Focus , ο κ. Güllner προσθέτει:
“Στο τέλος του έτους, το AfD στη Γερμανία θα μπορούσε επί του παρόντος να λάβει το 23 τοις εκατό των ψήφων που δίνονται σε εκλογές, είπε ο Güllner. Αυτό θα σήμαινε ότι το 17 τοις εκατό του πληθυσμού που θα είχε δικαίωμα ψήφου θα ψήφιζε το κόμμα. Αυτό θα ήταν περισσότερο από το NSDAP έκανε στις εκλογές του Ράιχσταγκ τον Σεπτέμβριο του 1930».
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωινές εκρήξεις από ιρανικούς πυραύλους στην Ιερουσαλήμ, vid
- Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν νέα πλήγματα στην Τεχεράνη
- Έτσι τους…εξαφάνισε! Το βίντεο που έγινε viral στο “Χ”
- Στην Ινδία λατρεύουν τον Νετανιάχου ως… θεότητα, Vid
- WSJ: Μαχητικό F/A-18 κατέρριψε “κατά λάθος” τα τρία αμερικανικά F-15! Vid
- Μικρόβια πλανητών ίσως «βολτάρουν» στο ηλ. σύστημα μέσω θραυσμάτων αστεροειδών, σύμφωνα με μελέτη
- Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Κύπρο «λόγω της απειλής ένοπλης σύγκρουσης»
- Έτσι έγινε….Δείτε τι έφτιαξαν για τον Ιρανό ρεπόρτερ που έκλαιγε για τον Χαμενεΐ! vid
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ρεκόρ αύξησης των ερευνώμενων υποθέσεων απάτης και σκανδάλων το 2025 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Κατάρ: Ιρανικός πύραυλος έπληξε την αμερικανική στρατιωτική βάση Αλ Ουντέιντ









