Στην ευρωζώνη, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας το τρίτο τρίμηνο του 2023 ήταν 2,6% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και 3,1% στις υπηρεσίες. Στην ΕΕ το ποσοστό ήταν 2,3% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και 2,9% στις υπηρεσίες.
Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα συγκρίσιμα στοιχεία, τα υψηλότερα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας το τρίτο τρίμηνο του 2023 καταγράφηκαν στο Βέλγιο (4,7%), στην Ολλανδία (4,5%), στην Αυστρία (4,2%) και στη Γερμανία (4,1%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (0,8% και στις δύο), την Ισπανία και την Πολωνία (0,9% και στις δύο), τη Σλοβακία (1,1%) και την Ιρλανδία (1,2%).
Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκε σε πέντε κράτη μέλη: στην Κύπρο (+0,7 π.μ.), στην Ελλάδα (+0,5 π.μ.), στην Κροατία (+0,4 π.μ.), στη Λιθουανία και στη Μάλτα (+0,1 π.μ. και στις δύο). Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην Τσεχία (-1,0 π.μ.), στο Λουξεμβούργο (-0,9 π.μ.), στην Αυστρία και στη Δανία (-0,8 π.μ. και στις δύο) καθώς και στη Φινλανδία (-0,7 π.μ.).
Εξετάζοντας τα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας ανά οικονομική δραστηριότητα, τα υψηλότερα, τόσο για την ΕΕ όσο και για τη ζώνη του ευρώ, καταγράφηκαν σε διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες υπηρεσιών (4,3% στην ευρωζώνη, 4,1% στην ΕΕ). Ακολουθούν οι επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (4,3% στην ευρωζώνη, 3,9% στην ΕΕ), οι κατασκευές (3,8% στην ευρωζώνη, 3,4% στην ΕΕ), η ενημέρωση και επικοινωνία (3,4% στην ευρωζώνη, 3,2% στην ΕΕ) και οι υπηρεσίες διαμονής και εστίασης (3,3% στην ευρωζώνη, 3,1% στην ΕΕ).
To ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 2,9% το τρίτο τρίμηνο του 2023, από 3% το προηγούμενο τρίμηνο και 3,1% το τρίτο τρίμηνο του 2022. Στην ΕΕ το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας μειώθηκε στο 2,6% το τρίτο τρίμηνο του 2023, από 2,7% το προηγούμενο τρίμηνο και 2,9% το τρίτο τρίμηνο του 2022.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
- Κίνα: Ο κόσμος βρίσκεται σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
- Οι Ρώσοι διέσπασαν τις γραμμές των Ουκρανών στο Γιαμπόλ
- Χειροπέδες σε 25χρονο για εκμετάλλευση ανηλίκων κοριτσιών με υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα
- Η Νέα Υόρκη αποκτά καφέ με τίτλο «Central Perk» από την αγαπημένη σειρά “Friends”!
- Λειψοί: Μαγεμένοι οι Γερμανοί από το νησί της Καλυψούς με τις χρυσαφί αμμουδιές – “Ονειρεμένες γωνιές”
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ
