Αναφέρεται ότι έτσι θα μειωθεί η ποσότητα ρούχων που καταλήγουν στους κάδους
Η τεχνολογία αυτή μπορεί να συμβάλει να μειωθούν οι ποσότητες ρούχων που καταλήγουν στους κάδους, καθώς θα προσφέρει στον κόσμο περισσότερες χρωματικές επιλογές για το ίδιο ρούχο, σημειώνει το Laboratory for Artificial Intelligence in Design (AiDLab).
Το ύφασμα, που είναι πλεγμένο με πολυμερικές οπτικές ίνες (POFs) και νήματα που έχουν ως βάση υφαντικές ύλες, μπορεί να φωτιστεί σε μια σειρά από διαφορετικές αποχρώσεις.
Γίνεται βαθύ μπλε αν κανείς σηκώσει μπροστά του τον αντίχειρα σε ένδειξη έγκρισης. Αλλάζει σε ροζ αν σχηματίσει κανείς μια καρδιά ή γίνεται πράσινο αν κάνει τη χειρονομία που δείχνει “ΟΚ”.
Μπορεί επίσης να αλλάξει χρώμα μέσω εφαρμογής στο τηλέφωνο και αλγόριθμοι της Τεχνητής Νοημοσύνης βοηθούν την κάμερα να διακρίνει τις διαφορές στις χειρονομίες του κάθε χρήστη.
Η καθηγήτρια Τζιν Ταν, η οποία εργάζεται στην Σχολή Μόδας και Υφασμάτων του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ και ηγείται της ερευνητικής ομάδας, επισήμανε ότι οι POFs είναι φτιαγμένες από μεθακρυλικό πολυμεθύλιο, το οποίο είναι ανακυκλώσιμο και ότι η δομή του υφάσματος αυτού επιτρέπει τον εύκολο διαχωρισμό των πολυμερικών οπτικών ινών από τα νήματα για ανακύκλωση.
Το ύφασμα αυτό είναι επίσης μαλακό.
“Η αίσθηση στο χέρι είναι όπως σε κάθε συνηθισμένο πλεκτό ύφασμα”, σημείωσε.
Η AiDLab ελπίζει ότι η τεχνολογία αυτή θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στην αγορά. Προς το παρόν εκτίθεται σε εγκαταστάσεις σε εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη στο Χονγκ Κονγκ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
- Τότε θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα Μητσοτάκης-Ερντογάν
- Μετρό Νέας Υόρκη vs μετρό Μόσχας! Δείτε απλά το ΒΙΝΤΕΟ και θα καταλάβετε
- Black Rabbit: Το σκοτεινό δράμα με τους Jason Bateman και Jude Law είναι ο άξιος “διάδοχος” του Ozark
- Ο Τραμπ είπε πως διαφωνεί με τον Στάρμερ στο θέμα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους
Κύρια Θέματα

















