Ειδικότερα, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, κατά τον μήνα Αύγουστο 2023, στο σύνολo της xώρας με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.617 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 395.153m2 επιφάνειας και 2.098.732 m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 4,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 10,1% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 14,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.
Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα
Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, κατά τον μήνα Αύγουστο 2023 ανήλθαν σε 1.595 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 392.123 m2 επιφάνειας και 2.080.877 m3όγκου, παρουσιάζοντας μια μείωση κατά 4,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 7,8% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 17,4% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.
Δημόσια Οικοδομική Δραστηριότητα
Οι εκδοθείσες άδειες Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά τον μήνα Αύγουστο 2023, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθαν σε 22 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 3.030 m2 επιφάνειας και 17.855 m3 όγκου.
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για τον μήνα Αύγουστο 2023, είναι 0,9%.
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο 2022 έως τον Αύγουστο 2023, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολοτης χώρας, ανήλθε σε 26.644 οικοδομικές άδειες, οι οποίες αντιστοιχούν σε 5.987.116 m2 επιφάνειας και 27.720.534 m3 όγκου.
Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 – Αυγούστου 2022 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 9,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 7,2% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 11,2% στον όγκο.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Σεπτεμβρίου 2022 – Αυγούστου 2023, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 9,6% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 6,9% στην επιφάνειακαι αύξηση κατά 10,9% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 – Αυγούστου 2022.
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρωπερίοδο, είναι 2,4%. Το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2023, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της χώρας, αύξηση κατά 9,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 12,4% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 16,5% στονόγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο οκτάμηνο του έτους 2022.
Την ίδια χρονική περίοδο, Ιανουαρίου – Αυγούστου 2023, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει για το σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 9,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 12,3% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 16,5% στον όγκο, σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου -Αυγούστου 2022.
(με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας
- Σαν σήμερα, το 1999, πρωτοβγήκε η εμβληματική ταινία «THE MATRIX» (Vid)
- Μεγάλο αφιέρωμα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στον Οδυσσέα Ελύτη
- «Έσκασε» το άσχημο «μαντάτο» – Επιστολή προς τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ
- Viral έγινε παλιά συνέντευξη της μητέρας του Τραμπ: «Ολόιδιος» σχολιάζουν, vid
- ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα μεταφοράς του Αγίου Φωτός
- Kακοκαιρία ERMINIO: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «Red Code»
- Το Ισραήλ είναι έτοιμο να συνεχίζει να χτυπά το Ιράν “για εβδομάδες ακόμα”, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού
- Αυξήθηκε 4,5% ο όγκος πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον φετινό Ιανουάριο
- Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 3 και 6 Απριλίου









