“Από την έρευνα που έχουμε κάνει – και επισκεφτήκαμε όλους τους αρμόδιους φορείς – προκύπτει ότι υπάρχει ένα σοβαρό θέμα. Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη για τη διαχείριση των επιπτώσεων από την κατασκευή του fly over”, είπε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε:”Αυτό σημαίνει ότι η πόλη οδηγείται για μία περίοδο τεσσάρων χρόνων σε ένα κυκλοφοριακό έμφραγμα, με μία προχειρότητα την οποία η κυβέρνηση ονομάζει δυναμικό τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεων.
Στη λαϊκή γλώσσα λέγεται “βλέποντας και κάνοντας”. Δεν μπορεί μία πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων να οδηγηθεί στη διαχείριση των επιπτώσεων για 4 χρόνια ενός κυκλοφοριακού εμφράγματος με τη λογική “βλέποντας και κάνοντας”. Πρέπει, τουλάχιστον, να προηγηθεί η επιστήμη. Να υπάρξει κυκλοφοριακή μελέτη για τις επιπτώσεις στην πόλη. Είναι αδιανόητο ότι το έργο αυτό ξεκινάει χωρίς να υπάρχει ούτε ο εξωτερικός δακτύλιος, ούτε το Μετρό σε λειτουργία, ούτε ένας ΟΑΣΘ ενισχυμένος. ‘Αρα, οδηγούμαστε σε ένα τέλειο αδιέξοδο με ευθύνη της Κυβέρνησης”.
Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο που επιλέχθηκε το έργο και πρόσθεσε: “Πρέπει οι φορείς να το συζητήσουν. Εμείς θα καταθέσουμε και τεχνικές προτάσεις, προφανώς γιατί εμπιστευόμαστε την επιστήμη, κάτι το οποίο δεν κάνει η κυβέρνηση. Δεν έχει αξιοποιήσει τους θεσμικούς και επιστημονικούς κανόνες και αυτό είναι εις βάρος της πόλης. Η Θεσσαλονίκη πρέπει γρήγορα να ζητήσει αυτά που της ανήκουν. Και δεν της ανήκουν οι εσωτερικές μετατάξεις αστυνομικών υπαλλήλων μόνο. Είναι τραγικό αυτό που γίνεται”.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Χρήστος Γιαννούλης, Πέτρος Παππάς. Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμων, Επιμελητηρίων, Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών και οργανισμών, όπως και συλλογικοτήτων που έχουν ενστάσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του έργου, παρουσίασαν στοιχεία, θέσεις και προτάσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EUROKINISSI
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βουλή: Κυρώθηκαν οι Συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της υγείας
- Eκατόν πενήντα λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων
- Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
- Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη ΔΟΕ
- Τρέλα! Άρχισαν να ουρλιάζουν στο πρόσωπο ενός «ιεροκήρυκα» στις ΗΠΑ, video
- Η Πολωνία θα αποφασίσει για την προμήθεια υποβρυχίων
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους κατηγορίας ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- EY ZHN: Ενημερωτική εκδήλωση του ΥΜΑΘ για τις τουριστικές διαδρομές με άξονα την Αριστοτελική φιλοσοφία
- Ο Τραμπ αναχώρησε για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο