Η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) δημοσίευσε τα αποτελέσματα της φθινοπωρινής έρευνας που πραγματοποίησε για λογαριασμό της η εταιρεία συμβούλων και ελεγκτών Deloitte.
Προσδιορίστηκε η ελκυστικότητα της Γερμανίας ως επιχειρηματικής τοποθεσίας, καιρό μετά την ρήξη με την Ρωσία, η οποία υπαγορεύτηκε από την Ουάσινγκτον! Η κατάσταση είναι άσχημη, διότι το 81 τοις εκατό των 1.000 μεσαίων εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι της γνώμης ότι η Γερμανία έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της.
Το 33% των γερμανικών εταιρειών σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή του στο εξωτερικό. Σε αντίθεση με προηγούμενες μετεγκαταστάσεις στο εξωτερικό, οι οποίες επηρέασαν πρωτίστως την παραγωγή εξαρτημάτων, πολλές γερμανικές εταιρείες σκέφτονται τώρα επίσης την μετεγκατάσταση του τμήματος υψηλής αξίας της αλυσίδας αξίας. Ήδη, η εταιρεία αυτοκινήτων BMW μεταφέρει την παραγωγή κινητήρων της μακριά από την Γερμανία.
Προκειμένου να γίνει ξανά η Γερμανία πιο ελκυστική ως τοποθεσία, οι εταιρείες ζητούν μείωση της γραφειοκρατίας. Είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική η μείωση των τιμών της ενέργειας, ακολουθούμενη από επενδύσεις στην εκπαίδευση, τις υποδομές και την ψηφιοποίηση.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκρηξη συγκλόνισε την επαρχία του Δυτικού Κουρδιστάν στο Ιράν – Άβολες οι εξελίξεις για την Τουρκία
- Γενικό μπλακάουτ στο Ιράκ – Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από εκεί
- Λίβανος: Τουλάχιστον 72 νεκροί από τη Δευτέρα εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ
- Ο Γ. Γεραπετρίτης στη τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ ΕΕ-Κόλπου την Πέμπτη
- Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Οι ΗΠΑ έχουν πλήξει ή βυθίσει πάνω από 20 ιρανικά πλοία, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό
- ΥΠΑΑΤ: 49 νέες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς – Από το Σάββατο 5 Μαρτίου οι αιτήσεις
- Περισσότερα από 100 ισραηλινά μαχητικά έριξαν πάνω από 250 βόμβες σε σημείο-κλειδί στην Τεχεράνη
- Η Πορτογαλία έδωσε άδεια στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αεροπορική βάση “υπό όρους”
- «Όλοι Digital: Ενδυνάμωση και Συμμετοχή για Όλους»: Eθνική πρωτοβουλία για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία









