Το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη νόμο που απαγορεύει την παραγωγή και πώληση συνθετικών τροφίμων και ζωοτροφών, καθιστώντας την Ιταλία την πρώτη χώρα της ΕΕ που εισήγαγε τέτοια απαγόρευση.
Ο νόμος υποστηρίχθηκε από 159 μέλη της κάτω βουλής της Ιταλίας, ενώ 53 καταψήφισαν το μέτρο και 34 απείχαν.
Η Άνω Βουλή του κοινοβουλίου ενέκρινε τον νόμο, ο οποίος συντάχθηκε με πρωτοβουλία του ιταλικού Υπουργείου Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών και του Υπουργείου Υγείας, τον Ιούνιο.
Ο νέος κανονισμός απαγορεύει τη χρήση στην παραγωγή, πώληση, εισαγωγή, εξαγωγή παρασκευή και διανομή “τροφών ή ζωοτροφών που αποτελούνται από, χωρίζονται ή παράγονται από καλλιέργειες κυττάρων ή ιστούς που προέρχονται από σπονδυλωτά ζώα“.
Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμο που κυμαίνεται από 10.000 ευρώ (10.858 δολάρια) έως 60.000 ευρώ.
Ωστόσο, σε περίπτωση παράβασης του νόμου από μεγάλη επιχείρηση, το πρόστιμο μπορεί να αυξηθεί έως και το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας και κατάσχεση των παραγόμενων αγαθών.
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









