που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην περιοχή Βούλγαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δύο οπαδοί αντίπαλης ομάδας.
Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση και υπό αυτές τις συνθήκες πήραν τον δρόμο για τα κρατητήρια. Εις βάρος τους είχε απαγγελθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού, ενώ διώκονται και για μία σειρά από πλημμελήματα, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν έναν 16χρονο που λόγω ανηλικότητας είχε αφεθεί ελεύθερος και θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.
Όσοι απολογήθηκαν σήμερα, αρνήθηκαν τις εις βάρος τους καταλογιζόμενες πράξεις, δηλώνοντας αθώοι. «Δεν συμμετείχαμε σε καμία από τις δύο ομάδες που συνεπλάκησαν», φαίνεται να απολογήθηκαν, ενώ τόνισαν ότι οι προσαγωγές τους έγιναν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της συμπλοκής. Κατά πληροφορίες ανέφεραν ότι βρέθηκαν στον τόπο της προσαγωγής επειδή επρόκειτο να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας τους και γι’ αυτό τον λόγο φορούσαν διακριτικά του συλλόγου που υποστηρίζουν. Ένας εξ αυτών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπέβαλε αίτημα για εξέταση DNA επειδή στην κατοχή του βρέθηκε μία σιδερόβεργα, την οποία, όπως ισχυρίστηκε, ουδέποτε χρησιμοποίησε.
Είχαν προηγηθεί την περασμένη Τρίτη, στην ίδια ανακρίτρια, οι απολογίες των τριών κατηγορούμενων οπαδών της αντίπαλης ομάδας, που διώκονται μόνο για πλημμελήματα (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου). Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με μοναδικό περιοριστικό όρο να μην παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες της ομάδας τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Για τις ίδιες πράξεις κατηγορούνται και οι δύο τραυματίες που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».
(φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πληρότητες άνω του 80% στις πτήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Οι top προορισμοί για τους ταξιδιώτες
- Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Η κάλπη κρύβει εκπλήξεις
- Δένδιας: Τι είπε για τις Ένοπλες Δυνάμεις τον 21ο αιώνα
- Σύνοδος για την AI: Προετοιμάζουν τους ανθρώπους για την έλευση της πραγματικής Τεχνητής Νοημοσύνης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 28χρονος που κακοποιούσε σωματικά και ψυχικά τη γυναίκα του
- Κύκλωμα έκλεβε και διακινούσε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
- ΕΕΚΕ: Νέο εκπαιδευτικό κιτ για τα δικαιώματα των καταναλωτών, σχεδιασμένο για εκπαιδευτικούς και μαθητές
- Έπος: Ούτε ο Μόντι δεν κατάφερε να ενώσει τον Σαμ Άλτμαν και τον CEO της Anthropic! vid
- Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώθηκαν οι 23.000 υπογραφές για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ
- Το Ιράν έχει δικαίωμα στον εμπλουτισμό ουρανίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΔΕΘ
ΒΟΥΛΗ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
ΕΛΙΕΣ
ΚΑΜΕΡΕΣ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ









