Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την Εύη Φραγκάκη, ο Λέτα καταδίκασε την τρομοκρατία της Χαμάς και υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία µεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών, ώστε στην κοινή απειλή η Ευρώπη να είναι ενωμένη και πιο αποτελεσματική και συγχρόνως να αποφευχθεί πιθανή οικονομική κατάρρευση λόγω του φόβου.
Κατά τον ίδιο, ο μεγαλύτερος οικονομικός κίνδυνος για την Ευρώπη παραμένει η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, όπως και ο κύριος λόγος που ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καταλήγοντας ως η χειρότερη επίθεση στις μεσαίες και τις φτωχότερες τάξεις. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, ο μόνος τρόπος για να μειωθεί ο πληθωρισμός είναι να σταµατήσουµε τον πόλεµο και τις συνέπειές του στο κόστος της ενέργειας, ειδικά ενόψει του φετινού χειμώνα. Ο Λέτα τόνισε επίσης ότι ο κίνδυνος να ενταθεί το οικονομικό χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη λόγω των επιτοκίων και του πληθωρισμού είναι υπαρκτός, ιδιαίτερα για χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και εφόσον χώρες όπως η Γερμανία ή άλλες βόρειες οικονομίες αποστασιοποιηθούν από μια κοινή ευρωπαϊκή δράση για την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων.
Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ως κοινό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ιταλία, ο Λέτα εκτίμησε ότι πρέπει να αλλάξει εντελώς ο τρόπος µε τον οποίο προσπαθεί να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα, καθώς η Ευρώπη έχει αποτύχει ολοκληρωτικά μέχρι στιγμής, κατά τον ίδιο. Επίσης, υποστήριξε ότι φαντάζει αδύνατο να βρεθεί ομόφωνη λύση, επειδή υπάρχουν χώρες που έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξουν ενισχυμένες συνεργασίες μεταξύ χωρών που έχουν κοινές θέσεις για τη μετανάστευση, διαφορετικά το πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο και άνθρωποι θα συνεχίσουν να πνίγονται στα θαλάσσια σύνορα των μεσογειακών χωρών. Τέλος, ανέφερε ότι η ΕΕ θα πρέπει να δηµιουργήσει ένα πλαίσιο νόµιµης μετανάστευσης, γιατί η έλλειψή του είναι ένας από τους λόγους που ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά
- Χάος στο Μεξικό μετά την εξόντωση αρχηγού των καρτέλ – Ο στρατός στους δρόμους, vid
- Συναγερμός στον Έβρο – Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί, έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο
- Πάτρα: Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης για πάνω από πέντε ώρες
- ΗΠΑ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- Σπάτα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη
- Κατάρρευση πατώματος σε ταβέρνα στην Κομοτηνή: Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες
- Σοκ στη Βρετανία – Γυναίκα έχασε τα 4 άκρα της επειδή ο σκύλος της έγλειψε μια μικρή πληγή
- Η Αθήνα «χόρεψε» στους ρυθμούς του καρναβαλιού
- Ξεκινούν στη Νίσυρο οι εργασίες εκσυγχρονισμού τριών μονάδων αφαλάτωσης









