Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «μπαίνουν πλέον συγκεκριμένα φίλτρα για την επιλογή των νέων διοικητών: Τα λεγόμενα κριτήρια on/off έτσι ώστε για να υποβάλλει κάποιος αίτηση και να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είτε να έχει κάποια διοικητική εμπειρία».
Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι για αυτούς οι οποίοι περνάνε αυτό το στάδιο θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτήτων τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ιδιωτικό τομέα.
«Από εκεί και πέρα θα ακολουθεί η συνέντευξη και μετά η επιλογή από τον υπουργό» σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει:
«Αυτή διαδικασία έχει σημασία γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».
Ο πρωθυπουργός τονίζει ακόμα ότι οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, θα μπορούν δηλαδή είτε να πάρουν μπόνους, αν τα πάνε καλά, είτε να τους απομακρύνει ο υπουργός από τη θέση τους αν αποτύχουν.
«Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή που πάμε να δρομολογήσουμε για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.
@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Κατερίνα Μαστορα ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis
(απεμπε – scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









