Οι δύο εργαζόμενοι που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της μετεωρολογικής υπηρεσίας η οποία έχει την έδρα της στο αεροδρόμιο, εξήγησε η ίδια πηγή.
Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού στη Συρία έπειτα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.
«Περίπου στις 05:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού», είχε δηλώσει στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης.
Οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λατάκειας, επεσήμανε το συριακό υπουργείο Μεταφορών.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, που ταυτόχρονα πλήγματα έχουν στόχο τα δύο αεροδρόμια. Στις 12 Οκτωβρίου πλήγματα είχαν θέσει και πάλι εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού.
Εξάλλου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ισραηλινές επιδρομές στοχοθέτησαν το αεροδρόμιο του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι συριακές αρχές είχαν επισημάνει ότι το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του συριακού εδάφους, από το 2011 όταν ξέσπασε στη χώρα ο εμφύλιος.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στοχοθετεί κυρίως θέσεις δυνάμεων που στηρίζονται από το Ιράν και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, συμμάχους της Δαμασκού και εχθρών του Ισραήλ, αλλά και του συριακού στρατού.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΑ για σεισμό στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα στην περιοχή – Συνεχείς μετασεισμοί
- Αμετακίνητο το Ισραήλ σε αυτά που θέλει! Τι συνέβη για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία του Κατάρ
- Ο Μακρόν διόρισε νέο πρωθυπουργό – Αυτός είναι
- Ποιος είναι ο Χαλίλ αλ Χάγια, ο ηγέτης της Χαμάς, που μπήκε στο στόχαστρο του Ισραήλ
- Το “Κύμα” του Σεπτεμβρίου: Έτοιμοι για μια νέα δουλειά; Να γιατί είναι πιο πιθανό να προσληφθείτε τώρα
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης
- “Knives Out 3”: Ο Daniel Craig επιστρέφει ως Benoit Blanc με την πιο επικίνδυνη και σκοτεινή υπόθεση, vid
- Ντόχα: Πέντε οι νεκροί, όχι από την ηγεσία της Χαμάς, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ
- Ν. Παπανδρέου στην Ευρωβουλή: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πατριωτική πράξη
- Νέα σημαντική κίνηση των Ρώσων την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στην Μέση Ανατολή!